Вибори президента в Україні починаються 31 березня. Це день першого туру голосування. Екзитполи показали, що в країні зараз є 3 найвірогідніших кандидати в президенти: Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Саме між ними буде розділена основна частина голосів. Хто пройде до другого туру поки що зовсім незрозуміло. І рейтинги можуть змінюватись дуже швидко і кардинально.

Виною всьому можуть стати скандали на виборах в Україні 2019. Будь мінімальний скандал може значно знизити рейтинг одного кандидатів і в свою чергу, підвищити рейтинги іншого.

Давайте спробуємо розібратися, чого можна очікувати на виборах.

Скандали на виборах в Україні 2019: чого варто побоюватися

Звичайно, найбільші скандали будуть через порушення на виборах в Україні. Ми вже писали про них, щоб ви знали, чого не можна робити і куди скаржитися в разі виявлення порушень.

На даний момент в МВС вже надійшла рекордна кількість скарг, майже всі вони пов'язані з агітацією, але це далеко не найбільші скандали, які вже трапилися на цих виборах.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Зараз ми розповімо вам докладніше про самих гучний прецедентах.

Скандали на виборах в Україні 2019: важливі прецеденти

Протягом останніх днів жителям різних міст країни почали приходить листи з зареєстрованим в списках виборців "мертвими душами". Люди масово отримують запрошення на ім'я померлих родичів.

Про це люди почали розповідати в соцмережах. Зокрема інформацією про такий випадок поділилася Христина Акопян. Також на адресу однієї з квартир будинку міста Миколаєва по вул. Чайковського, 11-А, що входить до складу виборчої ділянки №480821, прийшов лист на ім'я Євгена Анатолійовича Стаматова, який помер ще 18 років тому.

І таких випадків на даний момент досить багато по всій Україні. Люди вважають, що влада буде використовувати ці голоси в своїх інтересах.

А когось взагалі можуть звільнити з роботи, якщо він не проголосує за "потрібного кандидата". Про такий випадок розповіла Анжеліка Макєєва - багаторазова чемпіонка і призер Європи і світу, абсолютна чемпіонка Європи з тхеквон-до, голова Федерації змішаних єдиноборств ММА України. Вона працювала на посаді директора стадіону "Чемпіон" в Ірпені під Києвом. Але, за її словами, після відмови голосувати за Петра Порошенко, її просто незаконно звільнили без будь-яких пояснень. Детальніше дивіться у відео.

Більше терпіти цього не можу. Хочу звернутися до всіх, хто мене бачить і чує. Мене звати Анжела Макеєва. Я більше 25 років у професійному спорті. Багаторазова чемпіонка та призерка Європи і світу, абсолютна чемпіонка Європи з таеквон-до, голова Федерації змішаних єдиноборств ММА України в Київській області. З 2016 року працюю директором Ірпінського стадіону «Чемпіон». За три роки я і моя команда провели величезну кількість спортивних заходів. Долучилися до підготовки великої кількісті чемпіонів міста, області, України та міжнародного рівня. На даний момент на стадіоні щодня тренується понад 350 спортсменів з різних видів спорту. Спорт - це моє життя! Але, на жаль, з початком політичної гонки голова партії «Нові обличчя» Володимир Карплюк через Петра Щербину почали здійснювати на мене тиск, погрожувати та вимагати щоб я виконувала всі їх накази, агітувала виключно за них та тих кандидатів, на яких вони мені вкажуть. Вимагали, щоб я вступила до партії «Нові обличчя» і підтримувала кандидатуру діючого Президента, адже він, за їх словами, пообіцяв їм після виборів політичний дах. А також вимагали, щоб я брала участь в їх політичних та виборчих схемах. На жаль, такий тиск на мене здійснюється не вперше. Минулого року, після того, коли я подала свій проект на спортивну тематику у телевізійний проект «Нові лідери», ці ж самі люди телефонували мені та погрожували, щоб я відмовилася від участі у цьому проекті та підтримала Анастасію Попсуй, яка також приймала участь у проекті. Так, на жаль, для них тиснути і погрожувати є нормою. Після моєї рішучої відмови брати участь у політичній агітації та виборчих схемах -мене руками Олександра Маркушина звільнили з посади директора стадіону, грубо порушуючи Законодавство України. Звільнили, знаючи, що я перебувала на лікарняному і є вагітною! Проте, цинічність цих людей не знає кордонів. Така у них сутність. Але я людина спорту і не дозволю маніпулювати мною, моїм голосом, використовуючи мене і людей, з якими я працюю, в брудних політичних іграх! Я буду продовжувати відстоювати свої права та боротися за справедливість. І звісно - розвивати спорт в Ірпені, в Київській області і в Україні. Не боюся і здаватися не збираюся! Я звертаюся з відеозверненням до всіх - керівників та працівників комунальних підприємств, установ, закладів, а також до всіх простих людей - не бійтеся! Нехай вони бояться. Тільки Ви маєте право розпоряджатися своїм голосом і своїм вибором. Не піддавайтеся на провокації. Не продавайте свій голос, не порушуйте законів, не втрачайте своє майбутнє. Разом - ми сила! Я не боюся, адже за мною правда, яку завжди буду відстоювати.

Geplaatst door Angelika Makeeva op Dinsdag 26 maart 2019

І, мабуть, один з найхитріших і найцікавіших прийомів, на які пішли кандидати полягає в тому, щоб зареєструвати величезну кількість людей в одній квартирі, тим самим дати їм можливість голосувати. При перевірці виборчих списків в одному з районів Києва виявили квартири, в яких зареєстровано понад 500 потенційних виборців.

І таких випадків безліч по всій Україні. Наприклад, в квартирі за адресою пр. Правди, 88б, виявилося 287 зареєстрованих виборців, а в ще одній, на вул. Бондарська, 3, близько 600 чоловік.

Слідом за Києвом аналогічна інформація надійшла і з Харкова. Місцевий житель Олексій Синіцин виявив квартиру за адресою вул. Луї Пастера, д. 320, кв. 90, в якій зареєстровано 217 осіб.

Ймовірно, коли все це почнуть перевіряти, якщо, звичайно, почнуть, буде великий скандал. Але владі, схоже зараз не до цього.