Напередодні виборів президента в Україні розкрилася ще одна можлива технологія фальсифікації, здатна суттєво вплинути на результати волевиявлення електорату.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Про це пишуть "Вести".

У повідомленні йдеться, що при перевірці виборчих списків в одному з районів Києва виявили квартири, в яких зареєстровано більше 500 потенційних виборців. Тобто це половина голосуючих на одній дільниці.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Квартир таких у столиці вже кілька, з'ясували журналісти, їх пов'язує те, що власник нещодавно помер. При цьому, крім сотень людей, там також зареєстровані десятки фірм.

Наприклад, у квартирі за адресою пр. Правди, 88б, виявилося 287 зареєстрованих виборців, а в ще одній, на вул. Бондарская, 3, близько 600 людей.

"Там раніше жив чоловік, але він помер три роки тому. З того часу і почалися різні неприємності, туди вічно ходить дільничний. Зараз там хтось орендує квартиру", — розповідає сусідка помешкання.

У самій квартирі з кількома сотнями зареєстрованих насправді проживає усього кілька людей. Про це розповів чоловік, який орендує житло.

"Я знаю, що тут зареєстровано 287 осіб, до мене на днях вже приходили. Але я не знаю, як так сталося. Я просто її орендую", - заявив пожилець.

Крім того, судячи з реєстру юросіб, за даною адресою зараз зареєстрована фірма "СДК-Груп", яка була заснована в серпні 2015 року. Ще в однієї фірми "ХЮК" ця адреса числиться як реєстраційний одного із засновників — громадянина Туреччини.

Слідом за Києвом аналогічна інформація надійшла і з Харкова. Місцевий житель Олексій Сініцин виявив квартиру за адресою вул. Луї Пастера, д. 320, кв. 90, в якій зареєстровано 217 осіб.

"Виявляється,квартирне питання зіпсувало не тільки москвичів. Харків, наші дні... Нічим, здавалося б, не примітний адреса: вул. Луї Пастера д. 320 кв. 90. Але є тут щось привабливе, інакше як пояснити наявність аж 217 зареєстрованих виборців? Чесна влада - чесні вибори говорите? Ну-ну, віримо звичайно. Заяву в поліцію написано".

Нагадаємо, передвиборча кампанія ще не досягла апогею, однак уже на її початку зафіксовані масові порушення, пов'язані із тіньовою оплатою послуг агітаторів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українка поскаржилася на незадовільну роботу працівників виборчої дільниці у Харкові, через яких вона не зможе проголосувати на виборах президента 31 березня.

Також Знай.ua писав про те, що в штабі "провладного кандидата" за гроші адміністративного ресурсу та бюджетних коштів купують лояльність найбідніших виборців на майбутніх виборах.