До редакції Знай.ua звернулося відразу декілька пенсіонерів зі скаргами на те, що останнім часом їм телефонують і від кандидата від влади просять піти проголосувати 31 березня. Дзвонили з дивного номера 0894201141, на який неможливо передзвонити.

Дивна контора

Як нам вдалося дізнатися, з цього номера вже кілька років дзвонять українцям, при тому дзвінки не обмежуються Києвом, додзвонюються там до всіх міст України. З цього номера найчастіше представляються Службою соціальних опитувань.

Нерідко розмова проходить у такому ключі:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Подзвонили один раз, на іншому кінці дівчина, каже, що з диспетчерської Києва, на що я питаю, чому зі дивного номера, вона каже - ну номер, як номер, просто номер, будете відповідати на питання? - я відповідаю - що за номер? - все, кінець розмови, кинула трубку ... мразь.

До чорного списку додав, але осад залишився, явно разводняк», - написав Олександр, якому теж дзвонили з цього номера.

Також ті, кому дзвонили з цього номера, уточнюють, що 089 - це SIP номер Інтертелеком, дзвінок на нього 50 копійок хвилина (sip це віртуальний номер, для дзвінків через спеціальні програми з підключенням інтернет). Іншими словами дзвонити можуть тільки вони, а їм неможливо, а якщо все-таки додзвонитися, то ризикуєте тим, що з вашого рахунку буде знято гроші.

Швидше негатив

Прості люди і експерти допускають, що перед виборами, послугами цих диспетчерських служб вирішили скористатися і люди, які пов'язані з кандидатом від влади, благо на сьогоднішній день мером Києва є його прихильник. Про це ми запитали голову київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександра Федоренко, який завжди знає, що відбувається в столиці.

«Швидше за все, це своєрідний вид виборчої технології, - розповів він Знай.ua. - Або таким чином штаби Петра Порошенка обдзвонюють своїх прихильників, щоб нагадати їм, за кого їм слід проголосувати».

Олександр Федоренко вважає, що подібні дзвінки нічого не дадуть

У той же час, він підкреслив, що ефект може бути зовсім інший від подібних дзвінків.

«Це, мені здається, викличе більше негативу, ніж позитиву. Тому не думаю, що це дасть якийсь дієвий результат », - резюмував чиновник.

Раніше Знай.ua писав, як присікти фальсифікацію та на що потрібно звернути увагу у день голосування: важлива інформація для виборців.

Також Знай.ua повідомляв, що підкуп, погрози та "поштові схеми" – в топі незаконних маневрів виборчої кампанії: в поліції відкрито низку кримінальних справ.