У день виборів президента 31 березня виборчі дільниці тільки-но розпочали свою роботу, а вже було зафіксовано ряд порушень.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Про це передає сайт "Опори" та публікує перелік порушень і дільниці, де вони відбулися.

Перші порушення в Вінницькій, Рівненській та Волинській областях.

Так, у Вінницькій обл. в селі Тростянець Ямпільського району на виборчій дільниці №050913 в урни не були вкинуті контрольні листи. Після зауваження спостерігача "Опори" голова ДВК зателефонувала до голови окружної виборчої комісії і отримала відповідь, що контрольні листи повинні бути у всіх ящиках. Листи кинули у скриньки.

Популярні новини зараз
Доплата у розмірі ще однієї пенсії: кому з пенсіонерів дуже пощастить "Росія хоче знищити Київ...": відомий астролог стривожив прогнозом для України на квітень Експерти назвали жіночий предмет, який брудніший навіть за унітаз: ви ніколи їх не чистите Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень
Показати ще

вибори в Україні
вибори в Україні

На Волині спостерігач на дільниці в селі Доротище Ковельського району виписував посвідчення на порожніх проштампованих бланках від ОВК просто в приміщенні дільниці.

У селищі Торчин Луцького району на дільниці №070489 (округ №20), під час вкидання контрольних листів у виборчі урни, спостерігачі, крім спостерігача "Опори", розписалися на аркушах в місці, де повинні були ставити свої підписи члени виборчої комісії.

вибори в Україні
вибори в Україні

На виборчій дільниці №560530 (с. Остриев Млинівського району Рівненської області) не допустили на ранкове засідання спостерігача Громадянської мережі ОПОРА. Голова комісії сказала, що "згідно із законодавством не мали права пускати".

"Спостерігач прибув на дільницю, аби бути присутнім на засіданні, однак його не впустили. Голова комісії повідомила, що всіх запустять о 8 годині ранку. На місце інциденту викликали поліцію, спостерігач ОПОРИ подасть відповідну заяву", - зазначили в організації.

Крім того, в день голосування 31 березня "Опора" виявила приховану агітацію, виконану в стилістиці попередніх агітматеріалів трьох кандидатів у президенти, в межах округів №19, №20, №22 та №23.

Нагадаємо, передвиборну кампанію поточного року вже назвали однією з найбрудніших в історії України, проте можливі правопорушення у день голосування, про що говорять експерти.

Як повідомляв раніше Знай.ua, уже в неділю, 31 березня, відбудуться вибори президента України.

Також Знай.ua писав про те, що у останню неділю березня українці традиційно переводять стрілки своїх годинників на літній час.