Український політик та громадський діяч Микола Катеринчук прийшов до штабу кандидата у президенти, свого соратника Анатолія Гриценка. Там відомий політик виступив із багатообіцяючою промовою.

"Сьогодні справжнє свято демократії, на вулиці гарна погода, виборці активно йдуть, приймають участь у голосуванні. Фактично Україна може встановити новий рекорд по явці виборців, наразі випереджає минулі вибори на 5-7%", - сказав Катеринчук.

Політик відзначив деякі тенденції, що з’явились в роботі центральної виборчої комісії та деяких виборчих комісій, що діють у межах виборчого округу. Зокрема, за словами Катеринчука, прослідковуються ситуації, коли, наприклад ОВК 84, там проголосувало вже понад 65 тисяч виборців, а на сайті ЦВК висвітлюється цифра 60 тисяч.

"Це говорить про те, що пішла вказівка стримувати явку", - додав Катеринчук.

Політик впевнений, що провладним кандидатам потрібно, щоб ДВК під будь-якими приводами не поспішали із видачею бюлетенів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Микола Катеринчук звернув увагу на те, що представники служби безпеки України, які були включеніі в робічі групи ОВК до підготовки виборчого процесу і передачі бази даних. Вони досі знаходяться на території ОВК, хоча згідно із діючим законодавством повинні були покинути ОВК 29 березня в 00:00.

Крім того, політик закликав українців не вірити величезній кількості фейків, які розповсюджують в мережі, а таки дочекатись офіційних результатів виборів.

Катеринчук запевнив, що їх штаб контролює ситуацію на кожній виборчій дільниці в Україні, тому все має бути добре.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія оприлюднила явку виборців на президентських виборах 2019 року. За попередніми даними, станом на 11:00 в Україні проголосували 16, 33% виборців.

Як повідомляв "Знай.ua", українцю з ID-паспортом відмовилися видати бюлетень: грандіозний скандал на виборчій дільниці.

Також "Знай.ua" писав, соратник Тимошенко розкрив очі на виборчий процес: увірвалися невідомі з пачкою "голосів".