Відомі світові ЗМІ активно стежили за першим туром президентських виборів в Україні і вже опублікували перші матеріали про наше волевиявлення. Більше того, наприклад, німецькі видання поставили новини про українські вибори на перші шпальти, хоча того ж дня, 31 березня проходили також місцеві вибори в Туреччині.

Захід з цікавістю спостерігає, як до другого туру вириваються відомий шоумен Володимир Зеленський, який не має політичного досвіду, і чинний глава держави Петро Порошенко.
Саме цей контраст ліг в основу заголовків топових статей багатьох зарубіжних видань: "Без жартів: Комік виграє перший тур на президентських виборах в Україні", "Комік Зеленський зустрінеться з президентом Порошенком в другому турі", "Комік Зеленський вступає в поєдинок з чинним президентом Порошенком", "Комік на вершині, але в Україні все може трапитися".

Українським виборам присвятили свої статті такі імениті видання, як The Washington Post, Politico, The Independent, Le Monde, Die Welt та багато інших.

The Washington Post
Екзит-поли говорять про лідерство коміка на президентських виборах в Україні
"Комік, який не має політичного досвіду, отримав більшість голосів на президентських виборах в Україні в неділю, свідчать дані екзит-полів. Але йому не вистачило абсолютної більшості, необхідної для прямої перемоги в першому турі. Чинний президент Петро Порошенко перебуває на другому місці, за ним слід колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко", - пише видання.

Politico
Без жартів: Комік виграє перший тур на президентських виборах в Україні
"Зеленський, політичний вискочка, який ніколи раніше не балотувався на державні посади, фінішував першим з 30,4% голосів, слідом за ним - Порошенко з 17,8% голосів, згідно з даними соцопитувань. Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко фінішувала третьою з 14,2%. Решта голосів розділилися між трьома десятками інших кандидатів", - написало видання.
The Independent
Стаття вийшла під заголовком: "Комік Зеленський лідирує після першого туру, але всі дивляться на драматичний програш Тимошенко"

Le Monde
Комік Зеленський зустрінеться з президентом Порошенко в другому турі
"Незважаючи на сумніви його критиків щодо його здатності управляти і невизначеності з приводу його програми, цей нетиповий кандидат в повній мірі виграв через свого статусу новачка - сильної тенденції в Україні після багатьох років важких економічних труднощів і корупційних скандалів", - пише видання.

Gazeta Wyborcza
Комік на вершині, але в Україні все може трапитися

Як повідомляв "Знай.ua", Юлія Тимошенко заявила, що відмовляється визнавати результати екзит-полів, за даними яких вона не проходить у другий тур президентських виборів

Також "Знай.ua" Анатолій Гриценко з командою буде брати участь у парламентських виборах.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще