Іван Баканов, голова виборчого штабу Володимира Зеленського та один із засновників студії Квартал 95, дав інтерв'ю, в ході якого розповів про витрати на президентську гонку і чи готова команда продовжувати боротьбу в суді, якщо буде потрібно. Про це повідомляє LIGA.net.

На питання, як штаб Зеленського переніс голосування, він відповів: "Все йде за планом. Особливих сюрпризів немає. Єдине, що турбує – не довезли належну кількість бюлетенів на дільниці. Зазвичай дають з запасом, а тут не довезли. Причому говорили, що надрукували їх навпаки занадто багато, а за фактом ось так".

З приводу того, що такі дії могли стати елементом фальсифікації Іван відповів: "Якщо вірити інтернету, то весь день різні табори давали абсолютно різну соціологію, умовно – внутрішні екзитполи. Це турбує: між другим і третім місцем озвучувалися абсолютно протилежні дані. Зрозуміло, що, коли виникне якийсь конфлікт соціологій, будь-які недоліки в роботі будуть використовуватися для того, щоб цей конфлікт винести в судову площину і блокувати результати виборів".

Іван Баканов

На питання про екзитпол Баканов відповів, що його результати наближені до соціологічних опитувань, а от щодо конкурентів він сказав: "У нас не класична кампанія. Конкурентів немає. Тому що Володимир – не виходець з цієї політичної системи. І нам неважливо, будь-який кандидат підійде".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Голова штабу також не вважає, що Зеленський забрав чиїсь голоси, оскільки це зробили самі виборці, що проголосували за кандидата.

Баканов прокоментував і порушення: "На жаль, є порушення. Скільки їх буде в фіналі, покаже час. Зрозуміло, ми будемо реагувати на серйозні порушення, якщо вони можуть вплинути на результат. І ми на них вже впливаємо, безперервно ведемо роботу".

Він також зазначив, що можливі суди і розповів про те, наскільки далеко готовий піти штаб у боротьбі за голоси: "Для цього в штабі працює прекрасна велика команда юристів, яка, зокрема, може звернутися до суду при необхідності".

На питання про те, що представляє з себе команда Зеленського, Баканов відповів: "Якщо ви маєте на увазі центральний штаб, то це близько 70 осіб. По всій країні майже 600 тисяч наших прихильників та симпатиків. Це і є команда Зеленського".

Штаб Зеленського

За словами Баканова, передвиборна кампанія обійшлася Зеленському у 86 мільйонів гривень, при цьому він також заявив, що ведеться безперервна робота над майбутньою командою. На питання, чиї ж гроші були використані, Іван відповів: "Це були власні гроші, це були гроші партнерів, це були гроші друзів, знайомих. Реквізити лежали у відкритому доступі, люди перераховували гроші, в цьому немає нічого поганого. Якихось спеціальних грошей у спеціальних спонсорів ми не брали".

Журналісти поцікавилися про підтримку Коломойського на телеканалі 1+1 і Баканов так відповів на це: "Бачите, ви ставите питання каверзні. Є проста відповідь. Я пишаюся тим, що знаю співробітників 1+1, продюсерів і режисерів. Це великі професіонали, мега-люди. Але вся агітація оплачується лише з виборчого фонду. Ми розміщували агітацію не тільки на 1+1, а і на інших каналах. За великим рахунком, достатньо пропорційно".

Щодо того, що напередодні виборів телеканал майже безперервно показував програми Зеленського, голова його штабу відповів, що він є основним споживачем контенту студії Квартал 95, який постійно крутять в ефірі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Порошенка здали нерви після підрахунків результатів виборів, і він опустився до образ.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у столиці біля ЦВК виник конфлікт між російським журналістом і перехожим.

Також "Знай.uа" писав, що Володимир Зеленський розповів, які питання задав б президенту РФ Володимиру Путіну, якби зустрівся з ним.