Під час брифінгу Анатолій Гриценко, який, станом на 12 годину 1 квітня, посідає 5 місце за кількістю голосів, розповів про майбутні плани та "переформатування" під час парламентських виборів. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Новий формат – для представників "однієї цілісної платформи"

Розпочав свою промову Анатолій Гриценко зі слів подяки українцям, які віддали за нього голос. І одразу ж повідомив про третій, не менш важливий, тур виборів влади, який відбудеться у жовтні цього року.

"Ми рухаємося вперед. Цього року, власне, 3 тури виборів влади: перший президентський, другий президентський і далі – парламентські вибори. І тому зараз після завершення роботи штабів ми чітко визначимося щодо формату участі у парламентських. І всі політичні сили, партії, і наші громадські організації в широкому плані - ми разом підемо на парламентські вибори. Будемо формувати уряд для того, щоб країна таки отримала чесну, відповідальну, професійну владу у парламентському форматі", – розповів Анатолій Гриценко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Поки остаточно не відомий повний перелік політичних сил, що увійдуть до коаліції – підсумки будуть підведені лише після оголошення остаточних результатів 2 туру виборів президента. Проте, деякими подробицями Анатолій Гриценко все ж поділився.

"Буде це одна політична сила чи буде декілька політичних сил? Я знаю точно, що ті, хто стоятиме в одній цілісній платформі, в парламенті точно будуть брати участь у формуванні коаліції. Про це ми домовилися точно з Андрієм Івановичем Садовим ще рік тому, задовго до того, як він зняв свою кандидатуру. Який формат? Ми ще побачимо. Але ми точно знайдемо той формат, який дозволить посилити парламентську урядову складову взагалі, а не систему влади", – підкреслив Анатолій Гриценко.

"Я не хочу ще 5 років обману і мародерства"

Як зазначав Знай.ua, під час брифінгу Анатолій Гриценко повідомив, що у другому турі виборів він однозначно не підтримає кандидатуру Петра Порошенка.

"Я не хочу ще 5 років обману і мародерства, тому за жодних умов я не підтримаю і не проголосую за Порошенко Петра Олексійовича. Я його знаю. Я не можу так само закликати голосувати чи не голосувати за Володимира Зеленського – я його не знаю. Як не знає його ще й країна", – відзначив Анатолій Гриценко.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про вибори президента України 2019: опрацьовано 73% голосів.

Також Знай.ua повідомляв, що експерт приголомшив правдою, Порошенко рятує "тонучий корабель": "Будемо вбивати прибічників Зеленського і лити літрами кров, щоб втримати владу!".