Кандидат в президенти України Юлія Тимошенко, яка програла в першому турі Володимиру Зеленському та Петру Порошенку, прокоментувала вибори, а також розповіла про своє рішення щодо другого туру, пише українська служба Бі-бі-сі. За словами лідера партії "Батьківщина", ні оскаржити, ні протестувати проти результатів виборів у судах, вона не збирається. Така заява прозвучала з вуст Юлії Тимошенко на брифінгу у вівторок, 2 квітня.

Пані Тимошенко сказала, що під час виборів мали місце "фальсифікації" тільки на користь одного з кандидатів, президента Порошенка. "Вибори були перетворені в фарс", - зазначила вона.

"Вибори Порошенка були сфальсифіковані, він не має бути в другому турі", - уточнила вона.

При цьому лідерка "Батьківщини" відкинула думку про оскарження результатів виборів у суді.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Я можу відразу сказати, що ми не підемо до суду", - пообіцяла кандидатка. Вона пояснила це тим, що не має "довіри до судової системи".

Юлія Тимошенко також заявила, що за нинішніх умов не планує закликати людей виходити на масові акції протесту.

При цьому вона додала, що визнає вибір, який зробили люди.

У ніч виборів представник штаб Петра Порошенка Сергій Березенко заяив журналістам. що "вибори пройшли абсолютно чесно".

Спостерігачі громадянської мережі "Опора" зафіксували певні порушення. проте відзначили, що вони не впливають на результати.

Спостерігачі від ОБСЄ оцінили вибори як "загалом вільні й конкурентні".

Пані Тимошенко заявила, що не може порадити виборцям кандидатів, що не пройшли у другий тур, голосувати за Петра Порошенка або Володимира Зеленського.

"Країна зараз знаходиться у такому кризовому стані, війні, економічній кризі... Жоден із кандидатів, які за рішенням ЦВК опиняться у другому турі, не впорається із цими викликами", - вважає вона.

Лідерка "Батьківщини" додала, що не здається у своїй "боротьбі" та має намір готуватись до парламентських виборів.

Нагадаємо, Зеленський передбачив свою перемогу задовго до виборів: слуга народу мовчав три роки.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Національна громадська телерадіокомпанія України запросила кандидатов у президенти, які пройшли у другий тур, взяти участь у дебатах.

Знай.uа писав про те, що Центральна виборча комісія зараз веде підрахунок голосів першого туру виборів президента України.