Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів у президенти, що пройшли в другий тур, взяти участь у дебатах.

Про це йдеться на сайті телерадіокомпанії.

"Громадський мовник готовий до проведення теледебатів у визначеному законом порядку і надасть офіційні запрошення до участі в дебатах обом кандидатам відразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів", - повідомляється в заяві Національного ТВ.

Як нагадало Суспільне мовлення, згідно із законом, такі дебати проводяться в останню п'ятницю перед днем повторного голосування з 19 по 22 годину в прямому ефірі. Тобто, цього разу це має статися 19 квітня.

"Немає жорсткого регулювання самого формату дебатів. Є позначка часу, коли це має статися – остання п'ятниця перед днем повторного голосування у проміжок між 19 і 22 годиною. Якщо один з кандидатів не приходить, то ми маємо віддати виділений час іншому для проведення передвиборної агітації"– розповів Аласанія у коментарі 24 каналу.

За словами Аласанії, як тільки ЦВК офіційно оголосить, що до другого туру проходить Порошенко і Зеленський, Суспільне одразу почне перемовини з їх штабами. Проте, коли вони дадуть остаточну згоду – спрогнозувати важко. Це може статися навіть за кілька хвилин до початку ефіру.

До цього кандидати не заперечували, але і не підтверджували свою присутність на дебатах.

Як повідомлялось раніше, після оголошення даних екзит-полу першого туру виборів, Порошенко викликав Зеленського на дебати, і він відповів згодою.

Однак, на думку Зураба Аласанії, така згода Зеленського була "дана зопалу одразу після результатів екзит-полів".
Спрогнозувати перебіг дебатів важко. Адже команда Зеленського активно працює в інтернеті, проте дуже обережно ставиться до традиційних ЗМІ. з іншого боку, Порошенко є активним риториком, тому йому потрібно ставити обмеження в часі.

"Думаю, багато людей дуже чекають на ці дебати. Я не можу розрізнити, наскільки вони мають бажання просто отримати задоволення від самого дійства, чи хочуть почути програми кандидатів та план дій. У цьому випадку дебати навіть можуть вплинути на рейтинги Порошенка і Зеленського",– додав керівник НТСУ.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко викликав кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати, але перед цим образив головного конкурента. Чинний президент назвав кандидата Зеленського "маріонеткою" олігарха Ігоря Коломойського.