Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко впевнена, що чинний президент України Петро Порошенко пройшов у другий тур виборів нечесно. Також вона заявила, що не буде оскаржувати в суді результати голосування.

"Вибори Порошенко сфальсифіковані, він не повинен був бути у другому турі, він туди прорвався нечесним шляхом. Зараз я знаю, перед вами стоїть питання, чи підемо ми як команда в суд оскаржувати ці результати. Можу відразу сказати, що ми не підемо в суд", - повідомила Тимошенко на прес-конференції у вівторок, 2 квітня.

За словами політика, таке рішення її команда прийняла, тому що не вірить, що можна добитися справедливості в українських судах. Тимошенко стверджує, що глава держави "приватизував судову систему", і вона не прийме справедливого рішення щодо фальсифікацій на виборах, які були.

Крім того, жоден з кандидатів, які пройшли у другий тур президентських виборів, за підсумками голосування 31 березня, на її думку, не здатний вирішити проблеми, з якими сьогодні стикається Україна. І з цієї причини вона не підтримає ні Зеленського, ні Порошенко.

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

"Країна зараз знаходиться в такому кризовому стані, у війні, економічній розрусі, в крайній бідності, в руйнуванні інститутів управління країною - виклики перед Україною дуже великі. Біда в Україні дуже велика. І я вважаю, що ні один з кандидатів, який за рішенням ЦВК знаходиться у другому турі, не справиться з цими викликами і не припинить ні війни, ні біду", - підсумувала Тимошенко.

При цьому лідер партії "Батьківщина" сподівається на успіх на виборах у Верховну Раду України восени цього року.

"Ми об'єднуємо зусилля, готуємо всі наші кроки і дії. І ми робимо ставку на те, що на парламентських виборах ми все-таки зможемо довести нашу справу до логічного завершення", - зазначила Тимошенко.

Нагадаємо, Леонід Кравчук прокоментував результати першого туру виборів президента України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський випереджає Порошенка з солідним відривом: 30% проти 16%. А сумарні майже 38% голосів – у Юлії Тимошенко, Юрія Бойка, Анатолія Гриценка та Ігоря Смешка.

Також портал Знай.uа писав, що понад 56% студентів Київського політехнічного інституту проголосували за кандидатуру Володимира Зеленського.