Телеведуча "5 Каналу" Яніна Соколова розповіла, що думає про результати першого туру президентських виборів в Україні.

Які емоції викликають вибори?

"Все було досить очікувано. Цифри на табло - лакмус того, якою є наша країна на даний момент. Країна, яка зупинилася за крок до того, щоби розвалитися ідеологічно. Країна яка зупинилася за крок, до зради власних інтересів. Країна, яка у такому відчаї, що готова проголосувати за будь-кого, хто б не мав стосунку до старої системи. Перший тур і перемога Зеленського - авантюрний вигук суспільства, яке невдоволене тим, що відбуваєтья в країні", - Яніна Соколова.

Тобто 5,5 мільйонів українців, які віддали свої голоси за Зеленського, це не голоси "по-приколу", а демонстрація середнього пальця існуючій владі та діючим політикам?

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це не тільки існуючій владі цей палець, а, напевно, системі. 5 років тому ми очікували, що станеться абсолютно кардинальний рефреш у владній структурі, але забували про те, що якщо ми обираємо людей, пов'язаних з політикою останніх років 15, то буде дуже дивно, якщо ці люди почнуть жити "по-новому". Тому наші очікування не справдились", - Яніна Соколова.

"Єдиний момент, найважливіший, який не стався - корупція не була подолана, люди не розуміють, як жити далі; судової реформи немає; війна. Політологи багато говорили про те, як можна завершити війну. Її можна завершити на двох умовах - або перемога, або поразка. Перемога на даний момент, з урахуванням нашої військової мощі, з урахуванням кволості європейських партнерів, які крім глибокої стурбованості та санкцій, що ми їй видираємо щоразу з м'ясом, не надто готові продовжувати цю гру, адже для їхніх країн це величезний мінус. Будівництво "Північного потоку" з боку Ангели Меркель, яка колись виступала проти Путіна, а потім ставила свої підписи під будівництвом цього "Потоку"..." - Яніна Соколова.

Нагадаємо, народний депутат Євген Рибчинський висловив власне бачення того, як чинний президент України Петро Порошенко може врятувати свій рейтинг та конкурувати з Володимиром Зеленським у другому турі виборів.

Як повідомляв Знай.ua, вибори в Україні змусили "ворушитися" Лукашенка та Путіна.

Також Знай.ua писав, що Данилюк розкрив головні козирі Зеленського.