Скандал із розслідуванням корупційних схем в Укроборонпром набирає обертів - стало відомо про те, що прокуратура не бачить підстав для обрання запобіжних заходів фігурантам справи про розкрадання Андрію Рогозі і Віталію Жукову, яких підозрюють у заниженні податків.

скандал з Укроборонпромом
скандал з Укроборонпромом

Про це стало відомо із заяви Генеральної прокуратури.

Правоохоронці кажуть, що названі посадовці "в повному обсязі" погасили "збитки, завдані державному бюджету" ще до завершення досудового розслідування.

"Запобіжні заходи у їх відношенні не обиралися у зв'язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством", – кажуть в ГПУ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

ГПУ
ГПУ

Прокуратура запевняє, що не існує ризиків втечі, тиску на свідків та знищення доказів.

У повідомленні додають, що Головна військова прокуратура з 2016 року розслідує справу про розкрадання коштів, їх легалізацію, ухилення від сплати податків, фіктивне підприємництво і підробку документів.

Укроборонпром
Укроборонпром

Слідство встановило, що посадові особи "Оптимумспецдеталь" під час постачання запчастин та комплектуючих на державні підприємства занизили податки на 26,6 мільйона гривень.

У березні 2019 року, після оприлюднення журналістських розслідувань про контрабанду деталей, розкрадання коштів і причетність до цього найближчого оточення президента, керівникам "Оптимумспецдеталь" оголосили підозри.

Правоохоронці кажуть, що наразі проводять слідчі дії для встановлення співучасників злочину.

Українці, м'яко кажучи, обурені бездіяльністю прокуратури.

"Повна мобілізація патріотів, щоб дати відсіч клоуну", - пишуть розлючені українці у Facebook.

Нагадаємо, акція "Нацкорпусу" проти корупціонерів в оборонці привернула тисячі учасників.

У Києві на Майдані Незалежності проходить черговий мітинг проти корупції в "оборонці". Вимоги прості: залучення корупціонерів в українській оборонній сфері до відповідальності.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час мітингу проти президента Петра Порошенка в Києві відбувалось щось неймовірне. Активісти вперше принесли плакат із закривавленими рукавами, мовляв корупціонеру відрубали руки.

Також Знай.ua писав про те, що журналісти "Схеми" опублікували результати недавнього розслідування, яке стосується фінансових махінацій української корпорації "Богдан Моторс", власником якої є Олег Гладковський.