Міжнародне рейтингове агентство Moody`s висловило прогноз щодо перших кроків та подальшого вектору політики Володимира Зеленського, якщо він стане президентом України.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Рейтингова агенція очікує, що за можливого президентства Зеленського реформи, особливо антикорупційні, які проводяться зараз у країні, будуть значною мірою продовжені.

Разом з тим Moody`s допускає, що ці стимули значно ослабнуть, якщо економічні та фінансові умови нормалізуються після президентських і парламентських виборів, оскільки незадоволений попит, імовірно, буде стимулювати економічну активність у приватному секторі, і політичні ризики можуть знизитися, що знову відкриє доступ до ринків.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Отже, подальша програма МВФ, ймовірно, з'явиться тільки після періоду тривалих переговорів", – вважають у агенстві.

МВФ
МВФ

Експерти переконані, що гнучка платформа Зеленського пропонує простір для майбутніх переговорів, але він, ймовірно, зіткнеться з сильними перешкодами через опозицію в парламенті, де його політична сила наразі не представлена.

Говорячи про підсумки першого туру, Moody`s вказує: ймовірність неорганізованої зміни влади знизилася, що є позитивним фактором для політичної ситуації в Україні.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Moody`s передбачає, що в разі перемоги Зеленський, ймовірно, займе більш примирливу позицію по відношенню до Росії, зберігаючи при цьому широко орієнтовану на Європейський Союз зовнішньополітичну позицію.

Володимир Путін
Володимир Путін

На думку агентства, дещо м'якший підхід може допомогти підтримати тенденцію до зниження інтенсивності зіткнень у східній Україні. Це дасть можливість заморозити конфлікт, а фіскальні ресурси, що звільнилися в результаті супутнього скорочення витрат на оборону, можуть бути перенаправлені на інші політичні пріоритети.

"Однак повне зближення з РФ малоймовірне, оскільки Зеленський навряд чи погодиться на анексію Криму Росією і підтримає надання широкої автономії окупованим Росією частинам східної України", - резюмують експерти Moody`s.

Нагадаємо, українці з нетерпінням очікують дебатів між двома кандидатами, які вийшли у другий тур: Володимиром Зеленським і Петром Порошенком.

Як повідомляв раніше Знай.ua, висловлювання скандальної екс-нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон повинні перевірити правоохоронні органи на предмет розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Також Знай.ua писав про те, що ранкові новини змусили всю Україну уважно стежити за всім, що стосується майбутніх дебатів між кандидатами на пост президента Петром Порошенком та Володимиром Зеленським.