Кандидати в президенти України не повинні ставити умови для дебатів, тому "пасаж про Коломойського" зі звернення Петра Порошенка викреслили. Про це на брифінгу заявив спікер передвиборного штабу Порошенка Олег Медведєв.

Так, він розповів, що звернення Порошенко готувалося дуже ретельно, "зважувалося кожне слово".

Олег Медведєв і Петро Порошенко

"Було багато різних варіантів текстів... Це особисте і принципове рішення Порошенко - погодитися йти на стадіон. Була дискусія, було багато голосів проти", - зізнався Медведєв.

Він підкреслив, що стадіони "непридатні для політики", тому що асоціюються з диктаторами - наприклад, Гітлер проводив з'їзд нацистської партії, в Латинській Америці на стадіонах розстрілювали супротивників диктаторських режимів. Однак, з поваги до виборців Зеленського президент все ж погодився.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також Медведєв заявив, що в одному з варіантів вчорашнього звернення планувалося підняти питання про "маріонетку", і приблизно процитував текст: "Якщо Володимир Зеленський не отримував 41 млрд доларів від структур Коломойського, якщо Зеленський не користується його транспортом, його адвокатами, його охороною, якщо Зеленського сім років розкручує не канал Коломойського - тоді вибачайте, тоді вибачте".

Володимир Зеленський

За його словами, у фінальний текст ці слова не потрапили, тому що: по-перше, звернення повинно було бути коротким, по-друге, принципова позиція штабу полягає в тому, що за дебатів не може бути жодних політичних умов, це передбачено законом.

"Якщо б ми, умовно кажучи, не хотіли проводити дебати, ми теж могли б скласти досить довгий список, за що мав би вибачитися Зеленський. Ми б могли сказати: нехай він вибачиться за те, що назвав Україну порноактрисою з німецьких кінофільмів. За те, що назвав Томос термосом... За його принизливі жарти ще в ті часи, коли він гастролював у Москві і постійно жартував над безглуздими хохлами", - Медведєв згадав про жарти 95-го Кварталу про Беркут і протестувальників під час Майдану.

Нагадаємо, що представники команди Володимира Зеленського пояснили скандал із жартом в Юрмалі, сказаним зі сцени під час виступу "Кварталу 95".

Як повідомляв портал Знай.uа, Національна телекомпанія України запропонувала провести дебати Зеленського і Порошенка.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський після згоди опонента Петра Порошенка взяти участь у дебатах, які повинні відбутися на НСК "Олімпійський", очікує виконання всіх умов, озвучених раніше.