Центральна виборча комісія (ЦВК) після оголошення результатів виборів 2019 у першому турі оголосила проведення другого туру.

Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

"У виборчий бюлетень було включено більш двох кандидатів на пост президента України. За результатами голосування у день виборів жоден кандидат не отримав більше половини голосів виборців. Таким чином жоден кандидат на пост президента не обрано президентом, що є підставою для прийняття рішення про проведення повторного голосування", - повідомила голова ЦВК.

голосування

Також у ЦВК додали, що наразі розпочався календарний план підготовки до другого туру виборів президента України.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Питання стосується календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019", - повідомила Сліпачук.

Володимир Зеленський

Повідомляється, що участь у другому турі президентських виборів 21 квітня візьмуть Володимир Зеленський і Петро Порошенко, які набрали в першому турі 30,14% та 15,95% відповідно.

Петро Порошенко

Так, за кандидата на пост глави держави Володимира Зеленського віддали свої голоси 5 млн 714 тис. 304 громадян, а за чинного президента Петра Порошенка проголосувало 3 млн 14 тис. 609 осіб.

Нагадаємо, команда кандидата в президенти Володимира Зеленського висунула вимоги чинного глави держави Петра Порошенка, які він повинен виконати до закінчення терміну своїх президентських повноважень.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, хто може стати премєр-міністром після виборів та в разі перемоги Володимира Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що представник штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що вирішувати конфлікт на Донбасі слід дипломатичним шляхом.

Дивіться: Яких дебатів слід чекати за тиждень та кому вони насправді потрібні