З посади голови Одеської Обласної державної адміністрації звільнили Максима Степанова. У відставку його відправив чинний президент України Петро Порошенко.

Про це повідомляють "Факти" з посиланням на власне джерело в Одесі.

Крім глави Одеської ОДА втратили свої посади ще кілька керівників областей. Підставою для звільнення, за даними джерела, стали результати першого туру президентських виборів в Одеській області.

Відомо, що офіційно розпорядження про звільнення Степанова і його команди буде опубліковано в середу, 10 квітня, після засідання Кабінету Міністрів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Максим Степанов обіймав посаду з січня 2017 року. До цього очолював державне підприємство "Поліграфічний комбінат" Україна "з виготовлення цінних паперів".

Варто зазначити, що відповідно до остаточного протоколу Центральної виборчої комісії, в регіоні перше місце зайняв Володимир Зеленський (набрав 41,26% голосів). Більший результат шоумена зафіксований тільки в Дніпропетровській (45,34%) і Луганській (43,96%) областях.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Водночас чинний глава держави Петро Порошенко отримав підтримку лише 9,08% виборців, і його випередив навіть лідер "Опозиціонного блоку "За життя" Юрій Бойко (21,92% голосів). Петро Порошенко переміг на закордонних виборчих дільницях – його підтримали близько 40 відсотків українців, що проживають у 53 країнах.

Нагадаємо, що засновник і президент клініки та фонду Eurolab, яка брала аналізи у одного з кандидатів у президенти, політичний діяч Андрій Пальчевський звернувся до президента і різко відповів на звинувачення.

Як повідомляв "Знай.uа", Порошенку і Зеленському запропонували нове місце для дебатів.

Також "Знай.uа" писав, що відомий політолог Юрій Романенко прокоментував скандал навколо дебатів.