В понеділок, 8 квітня, президент США Дональд Трамп звільнив главу Секретної служби США Рендольфа Аллеса, який виконував свої обов'язки на протязі останніх двох років. Рішення глави країни Аллесу озвучила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, при цьому вона подякувала його за «відмінну роботу», однак причини такого рішення не назвала.

Звільнене місце займе Джеймс Мюррей, який приступить до роботи на початку травня, а до того часу Аллес займеться передачею справ своєму наступникові.

Рендольф Аллес

Американські ЗМІ намагаються зрозуміти, що послужило причиною несподіваної відставки Аллеса. Згідно одній з версій, це може бути пов'язано з подією, що сталася кілька днів тому. 30 березня на територію маєтку Трампа «Мар-а-Лаго» у Флориді пробралася жінка, яка виявилася громадянкою Китаю. Агенти Секретної служби США затримали її і при огляді виявили два паспорти КНР, чотири смартфона, ноутбук, жорсткий диск та флешку, набиту шпигунськими програмами. Жінка заявила, що її китайський друг на ім'я Чарльз наказав їй обговорити з одним з членів сім'ї Дональда Трампа проблеми у відносинах між Китаєм і США.

Дональд Трамп

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Після цих подій американський президент спочатку заявив журналістам, що його ця історія зовсім не хвилює. Через деякий час Трамп несподівано похвалив Секретну службу за професіоналізм і чудово виконану роботу, але за інформацією від джерел у Білому домі, насправді президент був дуже злий і влаштував рознос Аллесу.

Однак в мережі є і інша версія. Директор Секретної служби США - не єдиний, кого звільнили останнім часом. До цього Трамп відправив у відставку міністра внутрішньої безпеки США Кірстьєн Нільсен, яка обіймала посаду з кінця 2017 року. Її обов'язки тимчасово виконує комісар з митних і прикордонних питань Кевін Макалінан.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що новим головою Світового Банку став давній друг президента США Дональда Трампа Девід Меллас.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори, в ході яких обговорили питання про фінансування НАТО, України і торгівлю.

Також "Знай.uа" писав, що президент США Дональд Трамп виклав у мережу знущальне відео з можливим конкурентом на майбутніх виборах, екс-віце-президентом Джо Байденом.