Скандальні білборди кандидата в президенти Петра Порошенка, на яких зображуються сам Порошенко та Володимир Путін почали переклеювати.

Борди президента викликали шквал критики - і не тільки з морально-етичної точки зору, але і з правової. Адже такі дії штабу Порошенка суперечать закону.

По-перше, "у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

По-друге, закон про вибори президента забороняє участь у передвиборній агітації "особам, які не є громадянами України", пише УП.

Вже сьогодні кияни помітили, що скандальні білборди почали переклеювати. Так, тепер на білбордах красується сам Порошенко з приписом "21 квітня. Вирішальний вибір", передає ТСН.

"Після шквалу критики та обурення з боку громадськості гучні білборди замінили на варіант без Путіна", - передає видання.

Раніше ми повідомляли, що в штабі Петра Порошенка підтвердили, що напередодні другого туру виборів в містах України були розміщені скандальні білборди, при цьому вони стали причиною бурхливого обговорення в мережі. Народний депутат України від БПП Мустафа Найєм запідозрив психічні відхилення у діючого гаранта. Пост нардепа швидко став вірусним, при цьому автор не стримувався у висловах при його написанні:

"Шановні товариші в адміністрації президента. Скажіть, а це вже остання стадія порушень чи є ще сенс послати за нарядом швидкої психіатричної? Слухайте, якщо вас там всіх взяли в заручники, натякніть, ми хоч будемо знати. Якщо ні, і це все по-справжньому, скажіть, ви там зовсім є..сь?! Ні, ну правда, у вас все добре з адекватністю?".

Уважаемые товарищи в администрации президента. Скажите, а это уже последняя стадия отклонений или есть еще смысл послать...

Geplaatst door Mustafa Nayyem op Dinsdag 9 april 2019

Свою думку з цього приводу висловив і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, який заявив, що штаб чинного глави держави і кандидата в президенти Петра Порошенка такою передвиборчою рекламою намагається розколоти країну. Він підкреслив: "Це небезпечно для країни! Такою рекламою і газетами, які вже роздають штаби Порошенка - країну свідомо розколюють навпіл".

Нагадаємо, у Кремлі зробили несподіване заяву з-за білбордів з Порошенком і Путіним.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в команді Зеленського рассказали про його перші кроки у разі перемоги на виборах.

Також Знай.uа" писав, що голова ЦВК Тетяна Сліпачук зробила заявление про майбутніх передвиборних дебатах.