Швидше за все долю президентських виборів вирішить вміння кандидатів маніпулювати один одним. Ппока обидва кандидати у президенти - Порошенко і Зеленський намагаються грати роль "сильного лідера", їх жести і міміка говорять про інше. Дебати в цій ситуації зіграють ключову роль.

Спартак Суббота, психоаналітик, член української асоціації психоаналізу розставив всі крапки над "і" щодо двох головних претендентів на президентство.

"Хліба і видовищ вимагає сучасний виборець, і політики готові грати за цими правилами. Хтось справляється краще, хтось поки відчуває себе аматором на великій сцені, але кому в підсумку дістанеться головна роль – вирішувати нам. Втім, щоб зробити цей вибір, потрібно розуміти, що відбувається за лаштунками", - впевнений психолог.

На сьогоднішній день і Володимир Зеленський, і Петро Порошенко ведуть активну боротьбу за увагу аудиторії. Методи у кожного свої, і говорять вони про нинішніх кандидатів більш красномовно, ніж їхні слова.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Відеозвернення Володимира Зеленського у форматі "виклику" викликало багато уваги. Пафосно і красиво кинуту рукавичку Петро Порошенко взяв - відмінний початок.

Психолог проаналізував саме відеозвернення і зазначив дуже структуровану мова Зеленського. Вона без зайвих образ і без провокацій, які, вочевидь, не стали б для нього перевагою.

Руху рук, постава, міміка кандидата говорять про його готовність виступити на дебатах і про те, що Зеленський володіє інформацією, яка може боляче вдарити по рівнем підтримки Порошенка у другому турі.

При цьому Зеленський встановив свої умови, що вказує на домінантну модель поведінки та його стійке положення: "Я приймаю виклик. Вісь мої умови".

Разом з тим, вимоги Зеленського про здачу аналізів і про присутність на дебатах "незалежного" експерта показали його потреба в обмеженні свобод свого опонента.

Виходячи з мови жестів, за фактом Зеленський говорить наступне: ми будемо вести бій на полі дискусії так, як я скажу, і там, де я цього побажаю. Така модель цілком бентежить і знижує агресію з боку противника.

"Кандидати повинні обов'язково пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

Вимовляючи ці слова Володимир Зеленський тримає руки, склавши разом: одна рука ніби знизує іншу.

Такий рух може вказувати не легкий дискомфорт і тривогу, адже вона допомагає йому фіксувати думку під час промови, щоб не збитися з пантелику в потоці емоційного збудження.

Це також може означати, що Зеленський не дуже вірить в ідею, яку озвучує в цей момент.

Нагадаємо, коли відбудеться дуель Порошенка і Зеленського: ЦВК оголосила офіційну дату і час.

Як повідомляв "Знай.uа", команда кандидата в президенти і шоумена Володимира Зеленського пропонує провести дебати перед другим туром виборів у прямому ефірі.

Також "Знай.uа" писав, що політолог розповів, куди заведе Україну президентство Зеленського: країна зацвіте дійсно по-новому.