У неділю, 14 квітня, чинний президент України Петро Порошенко влаштував дебати сам із собою. Його опонент Володимир Зеленський на них не з'явився.

Західні ЗМІ та оглядачі не оминули своєю увагою ці нові події української президентської кампанії.

"Вистава одного актора". Так назвали "дебати" у неділю навколо можливих дебатів кандидатів у президенти України в NBC News.

"Кампанію відзначає театральність з обох сторін, включаючи публічну здачу аналізів обома кандидатами на наркотики та алкоголь", - пише Радіо "Свобода" (передруковано "Голосом Америки") у своїй статті, присвяченій подіям у неділю.

Порошенко взявся конкурувати з Зеленським в його стихії — шоу. Такий підхід може і не спрацювати, вважає Андреас Умланд, дослідник Празького Інституту міжнародних відносин.

"Політтехнологи Порошенка намагаються перемогти Зеленського у його сфері (замість того, щоб вирішувати суттєві питання) і хочуть зробити краще шоу, ніж шоумен. Команда Зеленського, мабуть, думає: "Вітаємо у нашому світі! Ми вас навчимо, як працює бізнес розваг ...", - зазначив Умланд.

Poroshenko's political technologists are trying to beat Zelensky in his realm (instead of addressing substantive...

Geplaatst door Andreas Umland op Zondag 14 april 2019

Порошенко знав, що Зеленський не з'явиться в неділю, "а сам стверджує, що не з'явиться на стадіоні в п'ятницю — єдиний день, який Зеленський заявив, що погодив", зауважує московський кореспондент Financial Times Джонас Фішер.

Нагадаємо, Зеленський несподівано виклав всі карти: "Я хочу, аби ми один одного зрозуміли, і ви зрозуміли хто я такий".

Як повідомляв "Знай.uа", кінець Порошенка: Україну заполонили красномовні білборди, відео.

Також портал Знай.uа" писав, що Волкер розповів про вибір США на виборах президента України.