У тому випадку, якщо б вибори до Верховної Ради відбувалися в середині квітня, то в парламенті влаштувалися б чотири партії – Слуга народу (12,4%), Опозиційна платформа – За життя (7,5%), БПП (6,6%) і Батьківщина (5,8%). Така інформація була отримана в результаті проведеного опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Результати опитування серед тих, хто планує віддати свої голоси, говорять про те, що в Раду пройшли б чотири партії: Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя, БПП, Батьківщина. Як показали дані всіх людей, які вже визначилися з вибором, бар'єр у 5% подолали б шість партій.

Дослідження провели з 9 по 14 квітня методом особистого інтерв'ю. Участь у ньому взяли 2004 респонденти із 129 населених пунктів, за винятком Криму та деяких районів Донецької та Луганської областей. Статистична похибка не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Варто відзначити, що згідно з президентським опитуванням, проведеним КМІС, свій голос кандидату в президенти Володимиру Зеленському у другому турі президентських виборів готові віддати 72,2% виборців з тих, хто вже визначився з вибором. За його опонента, чинного президента Петра Порошенка готові проголосувати 25,4%.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українцям показали свіжі рейтинги кандидатів у резиденти Петра Порошенка і Володимира Зеленського напередодні другого туру президентських виборів. Результати опитування показали, що розрив між двома кандидатами становить 47%.

Як повідомляв портал "Знай.uа": міністр молоді та спорту України Ігор Жданов виступив з заявою щодо проведення дебатів. За його словами, керівництво НСК "Олімпійський" має забезпечити рівні умови для кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського.

Також "Знай.uа" писав, що команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.