Український бізнесмен, колишній народний депутат Давид Жванія заявив, що він не подавав позов до суду стосовно з вимогою заборонити президенту України та іншим вищим посадовим особам покидати Україну.

Подібну інформацію, розповсюджену в ЗМІ, Жвані назвав фейком і провокацією. Про це він повідомив в коментарі виданню "Главком".

"Це дурниця і фейк, я ніякої заяви до суду не подавав. Може це йде від тих, хто мене мучив та знущався увесь цей час", - сказав колишній нардеп.

При цьому Жванія додав, що він і все його оточення голосуватиме за Петра Порошенка.

"Тому цей "позов" – просто проти моїх переконань. Це грамотна провокація", - припускає Жванія.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Зазначимо, що у середу, 19 квітня, деякі ЗМІ з посиланням на Окружний адмінсуд Києва повідомили, що Давид Жванія просить суд заборонити президенту України та іншим високопоставленим особам, в тому числі суддям Верховного суду, залишати територію держави протягом року після виборів.

Колишній народний депутат також заявив в інтерв'ю "УП", що подзвонив до Окружного адміністративного суду Києва, який опублікував відповідну інформацію.

За словами Жванії, він запитав, яким чином на сайті суду з'явилася заява від його імені, яка не підписана. Однак там йому відповіли, що вже не працюють.

"Я зранку буду звертатися до суду, щоб вони пояснили, яким чином з’явився позов. Вони пояснили, що це поштою хтось направив і вони оприлюднили на сайті, а я ніякої позовної заяви не відправляв", - стверджує Жванія.

"Позов не зареєстрований, він не має номеру, вони просто вивісили на сайт, що така заява є, підписів немає, це просто хаос. Якщо б я подавав таку заяву, так я би вийшов і сказав про це. Це дуже серйозна заява для того, щоб це поштою відправляти у суд", - зауважив екс-нардеп.

Нагадаємо, українцям пояснили порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти перед другим туром виборів.

Як повідомляв портал Знай.ua, на НСК "Олімпійський" будуть дві сцени, а пропускати шанувальників кандидатів будуть за особливими характеристиками.

Також Знай.ua писав, президент дав остаточну відповідь Зеленському про дебати.