Кандидат у президенти Володимир Зеленський назвав альтернативу закону про квоти для переходу на українське мовлення.

Володимир Зеленський

Про це він заявив у інтерв'ю для "РБК-Україна".

Слуга народу підкреслив, що в разі перемоги на виборах раніше введені україномовні квоти на телебаченні залишаться, однак він не зовсім задоволений, як вони працюють.

За його словами, головна проблема криється в регулюванні квот, оскільки телебачення, крім української мови, має віщати ще й російською і пояснив, чому.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Є питання до закону, про який ми говорили. Квоти залишаться. Однак головна проблема - в регулюванні квот. Якщо ви добре в цьому розумієте, там є хитрість, доповнення з цими квотами. Взагалі: більший відсоток української мови, а далі – різні мови, бо там треба давати можливість кожній мові. Тому що у нас реально велика кількість людей говорить російською. Не можна у них забрати російськомовне телебачення. Є люди, які говорять і на інших мовах. Ніхто скасовувати квоти не буде, але є регулювання", - пояснив Зеленський.

Володимир Зеленський

Кандидат розповів, що зустрічався з главою комітету парламенту з питань свободи слова Вікторією Сюмар та пояснював їй, що держава повинна була б знизити податки для всіх телевізійних великих медіа компаній, які в силу відносин з СНД робили російськомовний контент.

"Якби прийшли до них і сказали: дивіться, хлопці, ось перед вами два фільми. Фільм, який зроблений українською мовою – податок 10%. Фільм, який робиться на російській мові – залишаємо податок, який був. Ви вважаєте, що потрібні були б квоти? Через рік я як бізнесмен і всі великі телевізійні бізнесмени без закону про квоти, без цих палиць, перейшли б в основному на українську мову і все. Ми повинні підняти українську культуру, українське кіно, це повинно бути модним. Мені як телевізійнику не потрібні державні дотації, можна було мені просто знизити податок", - пояснив він

"Слуга народу" (комедія "Кварталу 95" із Володимиром Зеленським)
"Слуга народу" (комедія "Кварталу 95" із Володимиром Зеленським)

Варто нагадати, що згідно з вимогами законодавства України, передачі, фільми і новини, виконані українською мовою, повинні становити не менш ніж 75% загальної тривалості передач і фільмів.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, як він бачить роботу українських ЗМІ у разі своєї перемоги.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Юлія Тимошенко заявила, що у другому турі виборів президента переможе керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський.

Також Знай.ua писав про те, що Володимир Зеленський дав перше розгорнуте інтерв'ю з моменту оголошення другого туру виборів президента України.