Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо ПриватБанку. Націоналізацію установи скасували.

Рішення суду про незаконність націоналізації Приватбанку викликало паніку у багатьох українців за три дні до другого туру президентських виборів. Навіщо це Ігорю Коломойському?

На це питання выдповыв політолог Юрій Романенко у відео-коментарі ситуації з рішенням суду. Політолог переконаний, що таке рішення вигідне чинному президенту Петру Порошенку.

"Ми бачимо, як оперативно "порохоботи" спочатку розкручували ситуацію по Привату… і як тільки пройшла інформація – от уже Петро Олексійович виступає зі зверненням до нації, де каже, що от дтвіться, Коломойський рветься до влади і це потягне за собою погані наслідки. І найбільш мерзенне в цій ситуації те, як він все це подає – страх, страх, нагнітання страху", - зазначив політолог.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Варто зазначити, що рішення київського суду - це всього лише рішення першої інстанції, і після цього будуть довгі місяці позовів, аж до Верховного Суду.

Експерти вважають, що повернення "Привату" колишнім власникам малоймовірне. За 3 роки кредитний портфель банку скоротився до 50 млрд грн, а зобов'язання перед фізичними та юридичними особами перевищують 200 млрд. Єдиний елемент стабільності банку — 140 мільярдів гривень, які свого часу внесла держава.

Якщо розглядати варіант повної перемоги колишніх власників — повернення банку, а також виплату компенсації — 2 мільярди доларів, то це загрожує катастрофою країні. У цьому випадку банківська система впаде, курс валют суттєво зміниться, а депозити заморозять. Щоправда, економісти запевняють, такий варіант нікого не влаштує, тому це навряд чи станеться.

Нагадаємо, суд задовільнив позов Ігоря Коломойського і скасував націоналізацію Приватбанку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Коломойський може повернути ПриватБанк після виборів

Також Знай.ua писав, колекторам Приватбанку заборонили "викидати" українців на вулицю, опубліковано умови.