Без постанови суду в Україні не мають права "віджимати" нерухомість. Банкам остаточно заборонили використовувати виконавчий напис нотаріуса, і тільки на підставі неї (без судового рішення) стягувати нерухомість за проблемними іпотечними кредитами.

Про це стало відомо завдяки рішенню Великої палати Верховного суду по справі №11-174ас18.

Банк
Банк

Фінансисти користувалися виконавчим написом для двох типів кредитів:

-іпотечні;

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

-кредити, неоформлені нотаріально.

Щоб ні у кого з банків, та Приватбанку в тому числі, не виникало сумнівів, Верховний суд у справі №11-174ас18 підкреслив, що виконавчий напис по постанові Кабміну №662 — незаконний.

"Виконавчий напис незаконний ще з 2017 року, зараз це знову підтвердили. А насправді ні Приватбанк, ні інші структури не мали права нею користуватися вже два роки. У теорії всі відкриті виконавчі провадження по таких написах повинні бути закритими. Але навіть якщо цього не станеться, то це може зробити будь-який позичальник через суд. Навіть якщо у нього відібрали житло і виселили. Банки не мали права на ці дії, так що їх можна опротестувати і повернути все до початкового варіанту. А тих, хто творив беззаконня — залучити до відповідальності", — прокоментував ситуацію старший партнер адвокатської компанії "Кравець та партнери" Ростислав Кравець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що націоналізований "Приватбанку" пояснив клієнту, як за допомогою банкінгу "Приват24" замовити висновок великої суми з особистого рахунку. Варто зазначити, що клієнт банку був обурений блокуванням рахунку під час зняття грошей. Про це стало відомо завдяки обуреному відгуку клієнта в мережі.

Нагадаємо, ПриватБанк позбавиться від обмінників: що пропонують взамін.

Як повідомляв Знай.uа гроші заробітчан: що ПриватБанк зробив з мільярдами переказів.

Також Знай.uа писав, "Ці люди вас обнулять": Данилюк нагадав Порошенку фатальні слова.