Керівник студії "Квартал 95" та кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що хоче обкласти українських заробітчан податком.

Про це шоумен розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу" на 1+1.

Зеленський заявив, що українські заробітчани мають заплатити 5% податку від всієї суми, яка була зароблена за всі роки. Лідер президентських перегонів також додав, що раніше люди ховали ці доходи, тому що вони не почувалися захищеними.

"По-перше, серед наших законопроектів є законопроект про амністію капіталів. 5% ви сказали замало. 5% – це в принципі повинні бути умови для всіх тих, хто не олігархи, ті заробітчани, різні люди, які привозять гроші. Вони боролися з бідністю, вони просто ховали ці капітали. Я розумію, тому що вони не були захищені, тому що було банкрутство банків і так далі", – заявив Зеленський.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Окрім цього Зеленський зазначив, що підтримує ідею капіталізації країни коштом фінансових відрахувань олігархату.

"Я готовий до зустрічі з олігархами. Я впевнений, що ця зустріч – з великим бізнесом – відбудеться. Я думаю, що великий бізнес може пожертвувати Україні, яка дала їм мільярди, понад 5%. Правила повинні бути для всіх однаковими", – зазначив кандидат в президенти.

Керівник студії "Квартал 95" припустив, що вдасться домовитися з усіма представниками великого бізнесу. Однак питання полягає у тому, чи підтримає цю ініціативу Верховна Рада України.

"Ми говорили про це і з представниками Світового банку, нашого бізнесу. Ми хочемо детінізації капіталу, зробити реальні кроки. Але питання чи підтримає Верховна Рада цей законопроект. Я дуже сподіваюся на це", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, кандидат у президенти Володимир Зеленський представив свою команду в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1.

Як повідомляв "Знай.ua", у Зеленського відреагували на рішення суду щодо ПриватБанку: "Так хто тут маріонетка Коломойського?"

Також "Знай.ua" писав, що у штабі чинного гаранта та кандидата у президенти Петра Порошенка активізували увесь "чорний арсенал" фейків та звинувачень, аби максимально вдарити по опоненту Володимиру Зеленському перед вирішальним туром виборів 21 квітня.