Стало відомо, що Солом'янський суд Києва залишив Владислава Бельбаса на посаді директора державного розрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт», який фігурує у справі за розтрату понад 55 мільйонів гривень.

Таке рішення в четвер, 18 квітня, прийняла слідча суддя Ірина Усатова за результатами розгляду клопотання НАБУ погодженого з САП.

Владислав Бельбас

Так, прокурор САП Вадим Сидоренко вимагав усунути Бельбаса від посади на 2 місяці. Він пояснив своє клопотання тим, що підозрюваний може використовувати свою посаду для того, щоб незаконно вплинути на свідків з числа працівників «Спецтехноекспорта», які знаходяться у нього в підпорядкуванні.

Однак адвокат заперечував проти задоволення клопотання. Він заявив, що його клієнт зобов'язаний утримуватися від спілкування зі свідками. Вивчивши клопотання, суддя Усатова залишила його без задоволення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Уточнимо, що під час першого засідання по розгляду клопотання про відсторонення Бельбаса його адвокати заявили відвід судді. Пізніше суддю замінили.

Владислав Бельбас

Нагадаємо, що Росія закликала Республіку Індонезію не замовляти в Україні ремонт літаків Су-27 і двигунів до них. В цей же час спалахнув скандал навколо української держкомпанії «Спецтехноекспорт», яка реалізує програму ВТС України з Індонезією та Індією.

Як повідомляв портал Знай.иа, представники Нацкорпуса опублікували ролик, в якому показано маєтки Петра Порошенка і одного з організаторів корупційної схеми в «Укроборонпромі». Розкішний будинок політика в Іспанії знаходиться поруч із сімейної садибою Олега Гладковського.

Також портал Знай.иа писав, що прокуратура не бачить підстав для обрання запобіжних заходів фігурантам справи про розкрадання Андрію Рогозі та Віталію Жукову, яких підозрюють у заниження податків.