У понеділок, 22 квітня, мер Києва Віталій Кличко привітав Володимира Зеленського з вражаючими результатами на президентських виборах, не забувши при цьому звернути увагу на першочергові проблеми столиці.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Про це він сказав у зверненні, опублікованому на офіційному сайті Київської міськради.

Кличко назвав великою відповідальністю отриманий Зеленським кредит довіри від українців, а також зауважив, що в числі тих, хто проголосував за шоумена, багато жителів Києва.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для подальшого розвитку Києва необхідно сприяння президента в ухваленні закону про столицю, а також перегляд особливостей фінансової сфери міста.

"Сьогодні з бюджету кожного міста України забирають 40% податку на доходи фізичних осіб до Держбюджету. А по столиці діє дискримінаційна норма - у нас відраховують 60%", - заявив Кличко.

Мер вважає, що це заважає підтримувати у задовільному стані дороги, мости та інші ключові об'єкти інфраструктури столиці України.

Нагадаємо, Дмитро Разумков, який є спікером виборчого штабу Володимира Зеленського, а в подальшому може обійняти посаду керівника АП, заявив, що єдиною державною мовою в Україні є українська.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Але розвиток мови має відбуватись не методом батога, а методом пряника.

Як повідомляв раніше Знай.ua, перемога на виборах для Володимира Зеленського була найлегшою частиною, оскільки тепер йому доведеться відразу залагоджувати конфлікт з Росією, повертати полонених моряків, формувати коаліцію в парламенті.

Володимир Зеленський

Про це написали на сайті CNN.

У повідомленні йдеться:

"Розібратися в тому, за що насправді виступає Зеленський у внутрішніх справах, нелегко, до того ж не легше - щодо міжнародних питань, в тому числі щодо майбутніх відносин з Росією".

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.