Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка напередодні привітала Володимира Зеленського з перемогою на своїй офіційній сторінці у мережі, особисто поспілкувалася із слугою народу у телефонній розмові.

Ангела Меркель
Ангела Меркель

Про це повідомляє Бюро преси та інформації федерального уряду Німеччини, пише Рoliteka.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні подзвонила обраному президенту України Зеленському. Федеральний уряд продовжить активно підтримувати Україну на шляху реформ, а також її право на суверенітет і територіальну цілісність", - йдеться у повідомленні.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Сторони високо оцінили тісні відносини між двома державами. Окрім того, канцлер запросила Зеленського із офіційним візитом до Німеччини.

"Лідер президентських перегонів подякував за німецьку підтримку України і показав, що дуже зацікавлений у прогресі в рамках "нормандського формату", - йдеться в заяві.

Окрім того, прем'єр- міністр Канади Джастін Трюдо привітав Володимира Зеленського з перемогою.

Джастін Трюдо

“Прем’єр-міністр Трюдо привітав новообраного Президента Зеленського з перемогою на виборах і підтвердив непохитну підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності України”, – розповіли у офісі прем’єра.

Нагадаємо, у понеділок, 22 квітня, канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента, пообіцявши Україні подальшу підтримку з боку уряду Німеччини.

Ангела Меркель
Ангела Меркель

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті канцлера Німеччини, повідомляє Рoliteka.

"Щиро вітаю з обранням на пост президента України", - зазначила Ангела Меркель.

Як повідомляв раніше Знай.ua, після того, як Володимир Зеленський здобув впевнену перемогу на президентських виборах України, він у перші ж години отримав величезну кількість привітань від зарубіжних політиків, а також зірок шоу-бізнесу.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.