Україна звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з указом Путіна про спрощену видачу російських паспортів для жителів ОРДЛО.

Про це повідомим постійний представник України при організації Володимир Єльченко.

Зокрема, дипломат розповів, що подібні дії відбуваються за наказом поки діючого президента Порошенка.

екстрена нарада Радбезу ООН
екстрена нарада Радбезу ООН

"За дорученням Порошенка вже звернулися до Ради Безпеки ООН. Цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям!", - повідомив у Twitter Єльченко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати, що президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.

путін
путін

"Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявою про приймання в громадянство Росії у прощеному порядку", — йдеться в указі.

Нагадаємо, радник Володимира Зеленського з питань безпеки Іван Апаршин зробив заяву щодо плану дій новообраного президенту, який стосується припинення війни на Донбасі.

Апаршин вважає, що прямі переговори Володимира Зеленського, який переміг на президентських виборах в Україні, із президентом Росії Володимиром Путіним щодо питань Донбасу є однозначно "програшним варіантом".

Як повідомляв "Знай.ua", перший президент України Леонід Кравчук вирішив дати лідеру президентської гонки відомому гумористові Володимиру Зеленському одну важливу пораду про те, як змінити державну політику по відношенню щодо Кримського півострова.

Кравчук заявив, що Київ навряд чи зможе визнати Крим територією Російської Федерації. Тим не менш налагоджувати стосунки з кримчанами необхідно.

Також "Знай.ua" писав, що генпрокуратура України викликала на допит та для вручення підозр екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова і колишню керівницю Національного банку Валерію Гонтареву. Відомо, що наближених з оточення Петра Порошенка викликають в якості підозрюваних.

Зеленський відкриє вікно можливостей для бізнесу - Сергій Фурса про вибори 2019 і поразки Порошенко