Чинний президент Петро Порошенко отримав у другому турі 25% голосів виборців, але цифри дещо інші.

Відповідний допис зробив журналіст В’ячеслав Чечіло на своїй сторінці в Facebook.

За його словами українці неправильно зациклились на нібито 25% рейтингу поки чинного гаранта, адже це значно завищені цифри.

Чечіло розповів, що наявний рейтинг Порошенко є відображенням так званих "ура-патріотів" в Україні, які хотіли б підтримати інших кандидатів, проте саме чинний гарант вийшов до другого туру.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Це результат другого туру – голоси всіх ура-патріотів в країні, в тому числі і голоси тих, хто хотів би підтримати Тимошенко, Гриценко, Кошулинського або когось ще, але не зміг, бо вони до другого туру не потрапили", – зазначає журналіст.

Більше того він додав, що за реальний рейтинг гаранта потрібно брати результати першого туру і мінусувати цифри від прямого підкупу та фальсифікацій. У підсумку виходить не 25 відсотків, а тільки близько 10 відсотків. А після таких нехитрих обчислень політичні перспективи Порошенко починають грати новими фарбами.

У свою чергу користувачі мережі взялись активно коментувати пост журналіста, зазначаючи, що чинна влада використала весь набір технологій для збільшення власного рейтингу.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Ну так. 15% першого туру мінус адмінресурс", "звідси треба ще відняти голоси російських заробітчан яким не дали проголосувати", "Так і в першому турі було не більше 10% і 7% притягли за вуха, а в цих 10%, ще 3% мертві душі", "Ще врахувати тих хто завжди голосує за владу, щоб нічого не змінювалося. Але тоді у нього взагалі нічого не залишається", "Додайте голоси поки що непідконтрольної частини Донбасу і ділите ще на два!".

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін розповів, що підсумки президентських виборів в Україні говорять про повний провал політики чинного президента Петра Порошенка.

Як повідомоляв "Знай.ua", політолог Юрій Романенко прокоментував публікацію прихильника поки що чинного президента Порошенка Дмитра Левінського.

Також "Знай.ua" писав, що Андрій Пальчевський розповів про реакцію новообраного президента Володимира Зеленського на результати ЦВК та звернувся до Порошенка.

Зеленський повинен спертися на народ України у війні з олігархічними кланами - Сакварелідзе