Роздача паспортів жителям «ДНР і ЛНР» загрожує відчутними наслідками.

Збитки підрахували в The Bell.

Виплати пенсій обійдуться окупантам як мінімум в 100 мільярдів руб/рік. Політичні ризики і зростання соціальних витрат переважують плюси від можливого приросту чисельності населення, кажуть фінансисти.

Через три дні після виборів в Україні президент Росії затвердив указ про те, що жителям «ДНР і ЛНР» спрощується видача громадянства.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Економісти оцінили, який збиток чекає Росію від видачі паспортів. Відзначається, що в окупованих територіях живе приблизно 3,6 мільйонів людей.

Російський паспорт у теорії гарантує безкоштовну освіту, мед допомогу, а також виплату інших посібників. Але є одна умова – людина отримує не тільки паспорт, але і повинен переїхати до Росії.

Але немає жодних гарантій, що останнім вимоги пошириться на жителів сходу України, які вирішили стати росіянами. Наприклад, видача паспортів в Абхазії стала причиною того, що РФ почала платити пенсіонерам самостійно, якщо сама Абхазія встановила їм пенсію менше прожиткового мінімуму.

За законом пенсія в Росії не повинна бути меншою, ніж прожитковий мінімум в регіоні. В даний момент він становить 8846 руб.

Якщо припустити сценарій, в якому російське громадянство візьмуть всі пенсіонери в окупованих територіях, виплати становитимуть щонайменше 100 мільярдів рублів.

Варто нагадати, що Представники Євросоюза думають, що указ начальника кримських і донецьких терористів про видачу на окупованому Донбасі російських паспортів - це прямий підрив українського суверенітету, порушення Мінських угод і привід для глобальної тривожності.

Про це від імені Німеччини, Франції, Польщі, Бельгії і Великобританії, а також Італії, Нідерландів і Швеції заявив постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр.

Нагадаємо, Зеленський терміново звернувся до українців

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українці заплатять більше за новий паспорт

Також "Знай.ua" писав про те, що Саакашвілі сказав Зеленському, як перемогти Путіна