Центральна виборча комісія оголосила підсумки другого туру голосування на виборах президента України на закордонних виборчих округах. За даними ЦВК, за межами країни проголосувало 59830 українців.

Протокол ЦВК за підсумками повторного голосування в межах закордонного виборчого округу підписали усі 16 членів комісії.

вибори в Україні
вибори в Україні

Як повідомляється, у закордонному виборчому окрузі переміг діючий президент України Петро Порошенко - він отримав 54,73% голосів виборців. Новоспечений гарант Володимир Зеленський заробив 43,78% підтримки виборців.

вибори в Україні
вибори в Україні

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Центрвиборчком навмисно затягує оголошення результатів виборів. З такою заявою виступив ноообраний президент Володимир Зеленський.

Зеленський вважає, що ЦВК робить це для того, щоб інавгурація відбулася після 27 травня, і він не міг розпустити Верховну Раду. Про це новообраний президент заявив у своєму відеозверненні.

"Зараз відбуваються дуже цікаві речі. Перемога є, а повноважень немає. Хтось від мене булаву ховає", — сказав він.

Зеленський впевнений, що ЦВК затягує оголошення результатів, щоб дати можливість парламенту також затягнути процес інавгурації і призначити церемонію на дату після 27 травня. Адже після цієї дати президент, за законом, вже не буде мати права розпустити Раду.

"Хоча мені здається, що це несправедливо. Президент, у якого довіри — 73%, має право принаймні думати про це. І має право мати цю можливість. Система боїться, а це означає одне — ми всіх переможемо, все буде добре", - заявив обраний президент.

Нагадаємо, українці розповіли, чого очікують від президентства Зеленського.

Раніше Знай.uа повідомляв, глава ЦВК відповів на звинувачення Зеленського.

Також Знай.uа писав, новоспечений президент України, колишній шоумен Володимир Зеленський, поміняв ім'я на своїй офіційній сторінці в Facebook.