Вільна демократична партія Німеччини розробила нову стратегію по врегулюванню конфлікту в Україні, про що пише Politeka. Стратегія "Мир в Україні потребує нового імпульсу" незабаром буде відправлена на розгляд німецького парламенту.

Документ складається з 12 пунктів, серед яких розширення місії сприяння Україні, відправлення додаткового контингенту цивільної поліції ООН для "виконання суверенних завдань у співробітництві з українськими органами безпеки".

Донбас

Депутати також запропонували план, який передбачає розпуск керівництва бандформувань "ДНР" і "ЛНР", а також передачу управління територіями цивільної перехідної адміністрації під керівництвом ООН. Крім цього, документ передбачає, що парламент Німеччини повинен підготувати новий план дій щодо реалізації Мінських угод з визначеними термінами виконання їх пунктів і "конкретними наслідками у разі їх недотримання".

В документі зазначили: "І Росія, і Україна повинні виконати зобов'язання, прийняті в рамках мінських угод".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Донбас

Ренат Альт, який виступив з ініціативою створення документа, впевнений, що перемога Володимира Зеленського на виборах і присутність Німеччини в Раді Безпеки ООН є "ключовими моментами для надання нового імпульсу мирним переговорам".

Варто нагадати, що в штабі Володимира Зеленського підкреслили, що мир на Донбас можна повернути, однак це не сподобається патріотам країни. Спікер штабу Дмитро Разумков заявив, що мир повинен наступити на умовах України: "На жаль, методу, як завтра закінчити війну, немає ні в кого. Але є розуміння, як треба йти для того, щоб цей мир настав. І мир повинен наступити на умовах України. Якщо піти за принципом і тим пропозиціям, які лунають від Росії, то можна було б, напевно, прийти до цього миру, але я думаю, що ні одному патріотові цієї країни такий шлях неприйнятний". Він підкреслив, що рішення президента країни-агресора Володимира Путіна про спрощення видачі паспортів Росії населенню Донбасу є фактичним визнанням Росії цих територій як "держав".

Донбас

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що роздача паспортів жителям "ДНР і ЛНР" загрожує відчутними наслідками для економіки країни-агресора.

Як повідомляв портал "Знай.uа": об'єднані сили на Донбасі активно удосконалюють систему розвідки, в тому числі щодо оснащення підрозділів сучасними технічними рішеннями і автоматизованими системами управління.

Також "Знай.uа" писав, що чинний президент Петро Порошенко отримав у другому турі 25% голосів виборців, але цифри дещо інші.