Новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що знає, як відповісти президенту Росії Володимиру Путіну на його паспортний указ.
Зеленський зазначив, що має для цього певні "ходи" у відповідь на запитання журналістів під Верховною Радою України, повідомляє кореспондент Укрінформ.
У суботу, 4 травня, Володимир Зеленський зустрівся з головою ВР Андрієм Парубієм. Перед зустріччю він дав відповіді на запитання журналістів. Зокрема, слугу народу запитали, що він буде робити щодо указу президента РФ Володимира Путіна про спрощений режим видачі російського паспорта мешканцям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"У нас є декілька ходів, скажімо так. У цьому плані ми повинні бути креативними, повинні бути швидкими, розумними... Тому будемо поки що готувати, а потім ми покажемо всім", - відповів Зеленський.

Зазначимо, що розмова Андрія Парубія і Володимира Зеленського тривала близько 40 хвилин. Головні теми — робота Верховної Ради та дата інавгурації. Після цієї зустрічі спікер ВР розіслав листи керівникам парламентських фракцій з проханням зустрітися сьогодні о 15:00.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Повідомляється, що під час зустрічі глави фракцій повинні остаточно узгодити дату інавгурації нового глави держави. Сам же Володимир Зеленський пропонує провести інавгурацію 19 травня. Верховна Рада у свою чергу планує прийняти постанову про призначення дати інавгурації Зеленського на пленарному тижні 13-17 травня.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Володимир Зеленський: біографія, сім'я, особисте життя, новини, кар'єра і чутки.

Нагадаємо, що Коломойський назвав утопією проведення переговорів з олігархами та порадив Зеленському розмовляти з ними індивідуально.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Зеленському висунули зухвалий ультиматум кримські окупанти: нехай приїжджає.

Також "Знай.ua" писав про те, що у Зеленського назвали найперший пріоритет на посаді президента: неочікуваний вибір.