Президент України Володимир Зеленський почав своєрідні "дебати" з лідером країни-агресора, своїм тезкою Володимиром Путіним. І в цій полеміці відверто виграє український Володимир.

В обміні думками між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським другий виглядає більш адекватним. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в коментарі для InfoResist.

За словами політолога, відповідь Зеленського була жорсткою, але тут важлива не його стилістика.

"Зараз ми бачимо ось таку заочну дискусію між Зеленським і Путіним. За стилістикою, за формою, я думаю, що так, це жорстка відповідь. Це відповідь, яка скажемо не така, яку хотіли б бачити у Путіна. Тому що у Путіна постійно говорять про братерські народи. А Зеленський якраз дуже добре тут говорить, що ті дії, які Росія робить стосовно України, він навів конкретні приклади, їх ніяк не можна назвати братніми. По суті, за змістом він спростовує ось ці тези Путіна. І те, що спільне у нас зараз лише кордон, то це теж правильна оцінка", - сказав він.

При цьому, на думку політолога, Зеленський "не грає" у войовничий патріотизм, не ображає і не закриває шляхів для переговорів.

"Якщо зараз, наприклад, пуститися в обмін образами, звинуваченнями, то можна просто перекрити можливості для переговорів. Це було б неправильно. Він цього не робить. Навпаки, цей діалог специфічний з Путіним продовжує, але при цьому він займає принципову позицію. Справа не в ступені жорсткості, не треба гратися в жорсткість відповіді. Ось люблять деякі казати: "як я його жорстко запитав, яке я незручне запитання поставив перед ним". В даному випадку важлива не жорсткість, а принциповість. На мій погляд, саме це головне", - додав експерт.

Політолог каже, що гра, яку Зеленський зараз почав з Путіним, нагадує йому тактику, яку він використовував в боротьбі з Петром Порошенком перед другим туром.

"Я нагадаю, цю гру Зеленський виграв, за результатами вибором. І зараз він втягує в цей обмін думками Путіна. І, на мій погляд, тактично Зеленський робить дуже правильно. Він грає нестандартно. Він грає в тому форматі, який йому звичний, зручний, і в якому він відчуває себе як риба у воді. Путін, як ми знаємо, не є користувачем Facebook, він відповідає інакше, через заяви на прес-конференціях, через відповіді на питання журналістів і т.д. І ось сам формат цієї дискусії, мені здається, є, скажімо, так, знахідкою для самого Зеленського і для його команди. Якщо використовувати термін, який зараз популярний, то це такий троллінг Путіна. Розуміє Путін це чи ні, але Зеленський троллить Путіна, фактично показує навіть свою перевагу. Він в цій дискусії, в цьому форматі дискусії, навіть при відсутності якогось політичного досвіду, переграє Путіна і по оперативності, і з точки зору нав'язування самої дискусії. Фактично Зеленський втягнув Путіна в цю дискусію і в цій справі є його тактичний виграш. Нехай Путін відповідає, нехай дискусія йде. Це хороша прелюдія, хороша розминка перед реальними переговорами, які, я думаю, через деякий час відбудуться", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На запитання про те, чи пройдуть ці переговори на стадіоні, експерт нагадує, що Путін - не Порошенко.

"Він на це не піде. Але ось саме нав'язування такого формату дискусії, та ще в соціальних мережах, я думаю, що тут якраз ось тактично Зеленський зробив правильний хід і в якійсь мірі намагається навіть перехопити ініціативу. Нехай Путін відповідає, він же став відповідати, от нехай і відповідає. А заодно як би проявляється позиція двох сторін, і Путін змушений реагувати на Зеленського. І Зеленський, до речі, таким чином, через цю дискусію ще й вирівнює статуси, тому що Путін же звик так зарозуміло діяти, він вище за інших, він показує свою позицію, намагається діяти з точки зору позиції сили. А ось тут із Зеленським через такий формат дискусії він вирівнює позиції. І ось ця незвичайна комунікація мені здається, наразі більшою мірою працює на користь Зеленського", - резюмував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, у п'ятницю, 3 травня, офіційні результати виборів президента опублікували у "Голосі України". Це означає, що не пізніше, як через 30 днів з моменту публікації відбутися інавгурація новообраного президента.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав, радники Володимира Зеленського зустрілися з послами Євросоюзу.