Варто нагадати той факт, що згідно із законом інавгурація новообраного президента має відбутися після оголошення результатів виборів. Тим не менш остаточна дата церемонії не відома ще навіть в штабі новообраного президента України Володимира Зеленського.

З якої причини відкладається дата інавгурації і коли, імовірно, новий президент вступить у свої повноваження, розбиралися журналісти порталу "Політека".

Володимир Зеленський

Відлік строку інавгурації президента ведеться після публікації результатів виборів у виданнях "Голос України" та "Урядовий кур’єр". Саме після цієї дати протягом 30 днів повинна бути проведено церемонію інавгурації нового президента. А оскільки дані про результати виборів, де Володимир Зеленський був оголошений переможцем, який отримав 73,22% голосів виборців у другому турі, з'явилися в офіційних виданнях 3 травня 2019 року, то, за законом, інавгурація Зеленського повинна відбутися до 2 червня.

Однак про дату проведення церемонії зараз сперечаються у Верховній Раді. І депутатів можна зрозуміти: новообраний президент може розпустити парламент, як тільки вступить на посаду. Але зробити це він зможе тільки до певної дати.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Тому в штабі Зеленського і говорять про те, що відбувається навмисне затягування термінів вступу новообраного президента уповноваження. Спочатку ЦВК довго не оголошувала остаточні результати виборів, а тепер Верховна Рада не може визначитися з датою інавгурації.

Варто нагадати, що команда Зеленського попереджає, що в інтернеті періодично з'являються фейкові новини, що стосуються політика. Відповідний пост опублікували в Telegram-каналі політика.

Нагадаємо, Володимир Зеленський: невисокий, але дуже харизматичний артист з унікальним голосом.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського прокоментували призначення нового командувача ООС: до Порошенка є питання.

Також Знай.uа писав, Тимошенко або Аваков: у Зеленського сказали, з ким буде об'єднуватися.