В команді новообраного президента України Володимира Зеленского потихеньку "розкривають карти" щодо змін в економічній сфері, які мають намір ініціювати, впроваджувати і підтримувати в державі.

Так, днями широкий громадський резонанс викликала тема про загальне декларування, про яке розповів представник команди Зеленського Данило Гетманцев. Про це пишуть українські ЗМІ.

З'явилося багато запитань, побоювань, заперечень. Однак більшість економістів – незалежно від того, чи є вони симпатиками курсу нового або старого президента, – визнають: загальне декларування корисне і навіть необхідне для України. І ось чому.

Мета і загального, і "нульового" декларування вказувалася одна: виведення економіки з тіні, боротьба з корупцією і повернення в Україну капіталу, що знаходиться за кордоном. Такі ж цілі декларує і команда нового президента, говорячи про нові правила декларування.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Що пропонує команда Зеленського?

Про це розповів експерт з економічних і податкових питань Данило Гетьманцев.

"Загальне декларування – це не перший крок, а один з послідовних кроків, які ми пропонуємо реалізувати слідом за податковою амністією капіталів", – написав він, зокрема, у Facebook.

В якості заходів, які повинні передувати введенню "нульового" і загального декларування, Данило Гетьманцев назвав "автоматичний обмін податковою інформацією, реалізація в законодавстві України плану BEPS, трансферне ціноутворення, реальні зміни на митниці, відповідальність за незаконне збагачення" і т. д.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новообраний президент України Володимир Зеленський презентував свій Twitter-аккаунт. Також він закликав усіх бажаючих підписатися на нього у популярній соціальній мережі. Про це Володимир Зеленський повідомив в Facebook.

Нагадаємо, Зеленський зробив несподіваний сюрприз пенсіонерам і бюджетникам.

Як повідомляв Знай.uа Дубинський розповів про головне завдання Зеленського: хочемо побачити в першу чергу.

Також Знай.uа писав, "у скільки вам обходиться держава: команда Зеленського готує революційний закон.