Новообраний президент України Володимир Зеленський вразив главу ПЦУ Епіфанія після їх зустрічі, яка пройшла 30 квітня в Києві.

Глава Православної Церкви України зазначив, що прагне до дружби з Зеленським, а його "конфесійні уподобання не впливають на розвиток або на внутрішні справи Української церкви".

Епіфаній
Епіфаній

Епіфаній запевнив, що у нього "дуже позитивне" враження після спілкування з Зеленським, хоча до цього вони не були знайомі.

Також глава церкви дав відповів на питання про те, що думає про жарти "95 Кварталу" про Томос, коли коміки обізвали його "термосом".

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Епіфаній сказав, що не ображається на це, оскільки є безліч інших проблем, на які варто звернути увагу.

"Як православні, ми повинні не звертати уваги на колишні образи. Це не важливо. Важливо будувати Україну разом. Не можна йти вперед з головою, повернутою назад", – каже голова ПЦУ.

Варто нагадати, що Настоятель православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній не отримав від Патріарха Філарета запрошення для вшанування пам'яті священномученика Макарія, митрополита Київського.

Про це на особистій сторінці в соціальній мережі Facebook пише українська журналістка Соня Кошкіна.

14 травня Православна Церква вшановує пам'ять священномученика Макарія. Це важливе свято для церкви Київського патріархату, яку в грудні 2018 розпустив особисто Філарет, щоб влитися в нову ПЦУ. Саме Макарій вважається негласним покровителем церкви КП.

До того ж листа-запрошення від Філарета були надруковані на бланках розпущеної церкви КП. Соня Кошкіна також зазначає, що настоятель Православної церкви митрополит Епіфаній запрошення на свято не отримав.

Нагадаємо, Епіфаній звернувся до українців з важливими словами про війну

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Радники Зеленського зустрілись з послами ЄС

Також "Знай.ua" писав про те, що Зеленський зустрівся з духовними лідерами мусульман