Новообраний український президент Володимир Зеленський зустрівся з послом КНР в Україні Ду Веєм.

Цю інформацію він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

Зеленський підкреслив, що під час зустрічі вони обговорили розвиток співпраці між країнами.

"Мав зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Ду Веєм. Говорили про розвиток співпраці та традиційно дружніх відносин між нашими країнами. Для України також важливий досвід Китаю та інвестиції". Володимир Зеленський

Нагадаємо, що чинний президент відреагував на відеозвернення Володимира Зеленського, у якому Порошенка порівняли з "невихованим туристом".

У відповідь на таку метафору Порошенко заявив, що Україна — не номер у єгипетському готелі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Адміністрації президента.

"Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу. Для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, позаяк це належить до її компетенції", — наголосив Порошенко.

Також портал писав, що радник новообраного президента Володимира Зеленського Андрій Богдан розповів, коли новий глава держави визначиться з посадами. Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Юрію Бутусову.

Зокрема, за словами Богдана Зеленський визначиться з остаточним списком кандидатів лише коли матиме доступ до секретних баз данних Служби безпеки України, МВС і НАЗК.

"Деякі вакансії, я так розумію, Володимир для себе вже заповнив, деякі далі шукає. Але в будь-якому випадку визначатися він буде вже в Адміністрації президента, коли матиме доступ до інформаційних ресурсів держави, коли матиме доступ до бази СБУ, МВС, НАЗКА. Звичайно, всі ці точки отримання інформації дуже важливі в кадрове призначення", - сказав Богдан.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Зеленський жорстко звернувсядо Ради і Порошенко.

Також "Знай.ua" писав про те, що У Зеленського розповіли про перше призначення і законах.