Чинний президент Петро Порошенко звільнив Олексія Філатова з посади заступника глави Адміністрації Президента.

Про це повідомляє Telegram-канал Шептун.

Відомо, що призначення на посаду скандального "куратора суддів" на посаду заступника голови АП відбулось ще у липні 2014 року.

У травні 2017 року відомий журналіст Олександр Дубинський розповів, як Філатов за допомогою "кишенькового судді" у розпал кризи отримав рішення про стягнення з депозитного рахунку російського "Альфа-банку" понад 800 тисяч доларів особистих коштів сестри. Вже наступного року НАБУ відкрило проти Філатова кримінальну справа через ймовірне незаконне збагачення.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більше того у квітні поточного року ГПУ відкрила проти Філатова кримінальну справу за фактом втручання у систему добору суддів до Верховного та Вищого антикорупційний суди.

Варто нагадати, що команда новообраного президента України Володимира Зеленського в обов'язковому порядку має намір переглянути останні призначення Петра Порошенка.

"Розрахунок старої влади такий, що новий президент буде зайнятий іншими питаннями. Однак ми уважно відстежуємо всі призначення і одіозні рішення обов'язково переглянемо, такі призначення не викликають довіри у суспільства", - говорить радник Зеленського.

Нагадаємо, український блогер Михайло Шнайдер розповів, з якими картинками у нього асоціюється період правління Петра Порошенка. Відповідний пост з'явився в Facebook. Шнайдер розповів, що для нього головна асоціація в епохою президентства Порошенко асоціюється з пенсіонерами, які стоять у довгих чергах за безкоштовною тарілкою супу в дощ, і в холод, і в спеку.

Як повідомляв "Знай.ua", суддя Печерського районного суду української столиці Олег Білоцерківець отримай від Міноборони нагородну зброю рівно за місяць до того, як закрив справу проти одного з синів звільненого секретаря РНБО України Олега Гладковського (Свинарчука) Михайла.

Також "Знай.ua" писав. що відома українська активістка та блогер Ліза Богуцька нагадала українцям про всі "викрадення і знущання" над представниками нинішньої влади.

Зеленський повинен мінімізувати корупцію в Україні. Речинський