Народний депутат України Валерій Писаренко має намір звернутися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням звільнити голову Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича. Відповідну заяву Писаренко зробив на своїй сторінці в Facebook.

Депутат зазначив, що потрібно вивчити використання бюджетних коштів, а також розглянути можливість початку переслідування стосовно В'ятровича за розпалювання національної ворожнечі та ненависті, а також образа почуттів громадян.

Володимир Гройсман

"Якщо говорити про переслідування, то швидше за все переслідування буде відносно громадянина В'ятровича, хоча б для початку через умисні дії спрямовані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями (ст. 161 КК). Окремо треба вивчити використання виділених бюджетних коштів. Приступаємо до вивчення та підготовки відповідних заяв", - написав Писаренко.

Крім того, Писаренко зазначив, що готовий звернутися до Гройсмана з проханням звільнити В'ятровича.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Володимир В'ятрович

"В понеділок звернуся до Прем'єр-Міністра виправити цю помилку і звільнити В'ятровича або взяти на себе політичну відповідальність за його подальшу роботу. І ще одне, мера Харкова Геннадія Кернеса в образу не дамо", - підсумував Писаренко.

Раніше повідомлялося, що народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул подав і зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

зокрема, скандальний Вілкул зазначив, що на його думку слідом за поразкою діючого президента Порошенка на виборах з ним повинна піти його найближча команда, в тому числі і Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, В'ятрович розкрив плани на Донбас, Крим і Леніна.

Як повідомляв Знай. ua, Рада зібралася звільнити В'ятровича.

Знай. ua писав, що В'ятрович зібрався скасувати 8 Березня.