Чинний український президент Петро Порошенко зацікавлений в тому, щоб інавгурація Володимира Зеленського відбулася якомога швидше, пише Сегодня.

Порошенко заявив: "Сьогодні м'яч знаходиться на полі парламенту. Я зацікавлений в тому, щоб парламент якомога швидше визначився з датою інавгурації. І з мого боку буде тільки підтримка по швидкому вступу пана Зеленського на посаду".

Що стосується можливих дострокових парламентських виборів, то гарант підкреслив, що не бачить в цьому ніякої проблеми, оскільки, на його думку, політик повинен бути завжди готовий до виборів. Але при цьому він відзначив і важливість демократії, а також додержання конституційної і законодавчої процедури. Рішення парламенту, на переконання гаранта, повинно влаштовувати як новообраного президента, так і український народ.

Петро Порошенко

Варто нагадати, що народні депутати незабаром встановлять дату проведення інавгурації Зеленського без участі глави парламенту. Андрій Парубій під час Погоджувальної ради сказав: "Дата інавгурації призначається рішенням Верховної Ради. Тільки у випадку, якщо б Верховна Рада не підтримала жодну із запропонованих постанов, тоді голова Верховної Ради – він має такі повноваження – самостійно призначає дату інавгурації. Але кожна фракція сказала, що підтримує всі постанови і я думаю, що у нас не буде проблем з тим, щоб Верховна Рада прийняла рішення, а не робила з цього питання інтригу".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Петро Порошенко

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що популярна українська активістка і блогер Ліза Богуцька відреагувала на роздачу поки ще чинним президентом Петром Порошенком нагород, звань і посад наближеним до себе людям.

Як повідомляв портал "Знай.uа": діючий український гарант Петро Порошенко звільнив Олексія Філатова з посади заступника глави Адміністрації Президента.

Також "Знай.uа" писав, що український блогер Михайло Шнайдер розповів, з якими картинками у нього асоціюється період правління Петра Порошенко.