Український політик Юлія Тимошенко зробила гучну заяву. Лідер "Батьківщини" заявила, що Верховна Рада повинна допомогти новообраному президенту Володимиру Зеленському творити зміни в країні, в іншому випадку нинішній склад парламенту не має права на життя.

Про це вона сказала з трибуни Ради у вівторок, 14 травня, передає УП.

За її словами, парламент переживає дуже знакові дні, тому що 73% виборців проголосували за докорінні зміни в країні і треба стати частиною цих змін.

"Перед парламентом стоїть велике питання: коли буде дата інавгурації. Чим швидше, тим краще. І наша команда буде голосувати за всі дати", - зазначила Тимошенко.

"Але питання про інше. Буде парламент гирями на зміни, які чекають люди, будуть ставити лобістські закони, як це прописано на цей тиждень? Чи стане поруч з президентом, якого обрали, для того, щоб змінити уряд на базі нової коаліції і створити план змін, які негайно потрібно провести в країні", - додала вона.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Тимошенко зазначила, що якщо все залишиться по-старому, то не треба ображатися, що "73% хочуть дострокового розпуску парламенту".

"Чи цей парламент стане частиною змін, або він не має права на життя", - наголосила політик.

Лідер "Батьківщини" закликала всі фракції до консультацій щодо створення нової коаліції, нового уряду і національної комісії з розслідування корупції на вищому посадовому рівні - від чинного президента Петра Порошенка, його оточення та інших.

Нагадаємо, що Верховна Рада планує цього тижня визначити дату інавгурації президента.

10 травня новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради з вимогою прийняти дату інавгурації 19 травня. При цьому Зеленський заявив, що говорити про розпуск Верховної Ради ще рано, оскільки повноважень президента він ще не має.

Нагадаємо, Коломойський передрік долю Тимошенко при Зеленському.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Тимошенко закрила рот Ірині Геращенко.

Також "Знай.ua" писав про те, що Тимошенко вимагає відставки Реви.