У вівторок, 14 травня, стало відомо про те, що новим главою Конституційного суду України стала Наталія Шаптала. Про це повідомило виданню "Інтерфакс-Україна" власне джерело.

"Новий голова – Шаптала", - заявило довірене джерело.

Варто відзначити, що на цій посаді 60-річна уродженка Донецька замінить Станіслава Шевчука, якому висловили недовіру і зняли з посади у цей же день.

Наталя Шаптала

Раніше ми писали про те, що Петро Порошенко в останні дні свого чинного президентства намагається узурпувати владу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Незважаючи на те, що чинний гарант п'ять років розповідав про те, як позбавив себе повноважень впливу на суд, про судову реформу та незалежність суду, в останні дні свого президентства підписав укази, якими призначив нових членів Вищої Ради Правосуддя (ВРП).

Для цього Порошенко спочатку уповноважив самого себе призначати членів ВРП без конкурсу і тут же зробив ці призначення на підставі нового, затвердженого самим же їм порядку.

Нагадаємо, що політтехнолог Михайло Подоляк поділився думками з приводу "ери Порошенко", яка після феєричної перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського наближається до логічного кінця, проте поки що чинний гарант відмовляється це розуміти.

Як повідомляв портал Знай.uа, новообраний президент Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада навмисно затягує його інавгурацію і вимагає призначити її на 19 травня. В команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.

Також портал Знай.uа писав, що позафракційний нардеп, єдиний член депутатського об'єднання "За Зеленського" Віталій Купрій зареєстрував у парламенті України новий проект постанови про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на 26 травня.