У четвер, 16 травня, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук представив свою партію "Голос", з якою планує йти на парламентські вибори.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Офіційна презентація політичної партії відбулася на оглядовому майданчику біля Музею історії України в Києві.

Напередодні Вакарчук розіслав журналістам прес-реліз, в якому розкрив подробиці своєї майбутньої політичної діяльності. Він зазначив, що саме в парламенті відбуваються основні зміни в країні.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Лідер "Океану Ельзи" також назвав членів своєї команди - ними стали екс-заступник міністра юстиції Юлія Клименко, активіст Ярослав Юрчишин, "кіборг" Андрій Шараскін, професор Юрій Соколов й екс-глава Одеської ОДА Соломія Бобровська.

Журналісти зауважують, що Клименко, яка нібито була керівником передвиборчого штабу музиканта, насправді виконуватиме в партії іншу роль.

"Штабу, як такого, у нас немає. Клименко – одна з головних координаторів", – кажуть джерела.

Що ж до Юрчишина, то він підтвердив свою участь в проекті Вакарчука.

Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Окрім того до складу нової політсили увійде виходець із "одеських реформаторів" Михайло Лев. За деякими даними, для обговорення цього питання він зустрічався з Юрчишиним. Цю зустріч підтвердив і сам Лев, зазначивши, що йшлося не про відбір у "Голос", а про загальну координацію демократів.

"Ми всі спілкуємося, але команди і місця в списках не обговорюються. Я тримаюся окремо", – підкреслив він.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук анонсував свою партію, чим викликав хвилю обурення в українців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, екс-депутат ВР і політичний експерт Тарас Чорнорвіл прокоментував інформацію, що з'явилася недавно в ЗМІ інформацію про те, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук знову вирішив спробувати щастя в політиці і хоче взяти участь у виборчих перегонах.

Також Знай.ua писав про те, що Святослав Вакарчук до останнього думав йти в президенти, чи не йти, тягнув з відповіддю до останнього.