Російська делегація може повернутися в ПАРЄ завдяки надзвичайній процедурі. Рішення ухвалили понад 30 міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи.

Відповідне рішення прийняли в п'ятницю, 17 травня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради Європи.

У Раді Європи наголосили на необхідності скоординованих дій для підвищення здатності більш ефективно реагувати в ситуаціях, коли держава-член порушує свої статутні зобов'язання, або не дотримується стандарти, фундаментальні принципи та цінності Ради Європи.

Рада Європи
Рада Європи

Міністри аргументують своє рішення тим, що потрібно розробити чітко визначену додаткову процедуру, яка може бути ініційована Парламентською асамблеєю, Комітетом міністрів або генеральним секретарем. Йдеться про новий тип санкцій процедури проти держав-порушників, сприятливої ​​для Росії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також було відзначено, що всі держави-члени повинні мати право на рівних умовах брати участь у Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, двох статутних органах Ради Європи. Вони нагадали, що одним з основних зобов'язань держав-членів є сплата обов'язкових внесків до бюджету організації.

Рада Європи
Рада Європи

"Росія, найбільша держава-член, не платить свої внески протягом майже двох років, а її делегація в Парламентській асамблеї протягом багатьох років була відсутня. Такий стан справ не відповідає нашим інтересам, Росія належить до Ради Європи – з усіма правами і обов’язками, що випливають із цього", – заявив глава МЗС ФРН.

Росію було позбавлено права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи у квітні 2014 року у відповідь на окупацію Криму й агресію проти України. У червні 2017 року російська сторона вдалася до фінансового шантажу РЄ, припинивши платити внески в організацію. Наразі в Раді Європи діє потужне лобі, яке намагається повернути РФ у ПАРЄ.

Нагадаємо, в мережі показали болючі наслідки анексії Кримського півострова.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін готує масштабну війну. Військове керівництво Росії прийняло рішення про обов'язкову паспортизацію окупаційно-терористичних бандформувань Донбасу.

Також Знай.ua писав про те, що ЗМІ поширюють інформацію про те, що російська спортсменка Аліна Кабаєва, якій давно приписують роман з Володимиром Путіним, нібито народила двійню в одному з пологових будинків Москви.