Новообраний президент України Володимир Зеленський готовий почати діалог з президентом РФ Володимиром Путіним щодо повернення Донбасу та Криму.

Про це розповів ідеолог партії "Слуга народу" і передвиборної кампанії Зеленського Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу "112".

За словами представника, Володимир Зеленський готовий вести дипломатичну боротьбу з Кремлем за окуповану територію Донбасу тільки якщо у зустрічі братимуть участь і політики з країн-партнерів. Радник підкреслив, що для досягнення перемоги, потрібно почати розмову з опонентом.

Руслан Стефанчук

"Позиція Володимира Олександровича полягає в тому, що він готовий почати діалог, переговори з агресором, але цей діалог буде за участю наших партнерів, і ці переговори також ведуться в межах нормандського формату (Україна, Росія, Німеччина, Франція)", - пояснив Руслан Стефанчук.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Представник команди Зеленського також підкреслив, що головною цінністю вони визначили життя людей. Руслан Стефанчук заявив, що потрібно активно залучати інші держави до переговорів та тиску на країну-агресора. За його словами, Українка повинна стати "суб'єктом міжнародної політики, а не об'єктом".

"Не можна з якихось площ кричати, що "я вам покажу", потрібно сідати та говорити. Це будуть складні переговори", - додав радник новообраного президента.

Раніше і президент Росії Володимир Путін висловився про можливу зустріч з Володимиром Зеленським. Він допустив швидкий початок переговорів з українським колегою, але не озвучив власної позиції.

Нагадаємо, що Путін готує масштабну війну. Військове керівництво Росії прийняло рішення про обов'язкову паспортизацію окупаційно-терористичних бандформувань Донбасу.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський зустрівся з послом Китаю: про що домовилися сторони.

Також "Знай.uа" писав, у мережі відреагували на різке звернення Зеленського до Ради: "Віра у вас лише міцніє".