Шостий президент України Володимир Зеленський склав присягу та зробив ряд гучних заяв під час промови. Зокрема, Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради.

Інформаційний портал "Знай.ua" оперативно інформує про події, також ми зібрали реакцію українців на таку заяву президента.

👇👇👇

Geplaatst door Знай.ua op Maandag 20 mei 2019

Користувачі соціальної мережі Facebook неоднозначно оцінили слова Зеленського. Багато хто підтримав рішення шостого президента, однак деякі сумніваються у законності такого рішення.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Люди добрі, я також згоден, але правову оцінку дасть конституційний суд, чи правомірний чи ні розпуск", - написав Анатолій Роздайбіда.

"Молодець наш президент!!! Дай Боже йому міцного здоров'я, терпіння та мудрості правити нашою країною!!!!" - прокоментувала Євгенія Грижук.

"Головне щоб від перестановки чисел сума помінялася, а якщо це тільки помста, що довго булаву не давали, то не з того починаєте друзі!!!" - зазначила у коментарях Ольга Нікітенко.

"Я за, але конституційних підстав немає, рано радієм, якщо за місяць не буде сформовано коаліція, то можна говорити про розпуск ВРУ!" - написав Віталій Данте.

"Побачимо, як тепер буде весело Парубію", - прокоментував Сергій Барабанов.

Зазначимо, що окрім розпуску ВР, Зеленський сказав, що вимагає від депутатів прийняття низки законів та звільнити з посади міністра оборони, Генерального прокурора України та голову СБУ.

"Прошу прийняти Закон про скасування депутатської недоторканності, Закон про кримінальну відповідальність за кримінальне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс і зробіть, будь ласка, відкриті списки. Прошу вас звільнити з посади голову служби безпеки України, Генерального прокурора України, міністра оборони України. І це далеко не все, що можна зробити", - додав президент.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський отримав приємний привіт від Європи: висловлюємо повну підтримку.

Як повідомляв "Знай.uа", Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією: "Повинен пам'ятати".

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.